Вчера председателят на парламента твърдеше, че трябват 121 души, за

...
Вчера председателят на парламента твърдеше, че трябват 121 души, за
Коментари Харесай

Парламентарните избори трябва да са на балотажа на президентските

Вчера ръководителят на Народното събрание твърдеше, че трябват 121 души, с цел да продължи работа Народно събрание. След една сгълчавка от Тошко Йорданов тя си промени мнението и напусна пленарна зала. Беше ясно, че Българска социалистическа партия имат Национален съвет и ще отсъстват. Също беше ясно, че ГЕРБ няма да влизат в зала и няма да поддържат тези законопроекти. Те влизаха единствено за регистрация и след това излизаха, само че това си е тяхна работа. 

Това съобщи пред БТВ депутатът от " Изправи се БГ! Ние идваме! " и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева, която се опита да изясни вчерашните кавги в Народното събрание към проемните в Закона за НСО и премахването на защитата на основния прокурор.  

" Смятам, че хората, които са били в Народното събрание преди нас, са ни дали един образец - би трябвало да има безспорна консолидация в парламентарното управление, като не става въпрос за нашия или вашия законопроект. Няма по какъв начин Тошко Йорданов да държи подобен звук на Ива Митева и тя да се изсулва от пленарна зала. Има Такъв Народ върнаха Народното събрание във времената на Цачева и Караянчева. Не съм се извинила за болонката. Председателят на Народното събрание е пръв в страната и би трябвало да е стоманен. Болонка не е засегнатост щом през вчерашния ден Тошко Йорданов я смъкна от председателската банка и я накара да си промени решението. Аз такова оскърбление за ръководител на Народно събрание не съм виждала ", безапелационна бе тя. 

" Местата, които заемаме, предполагат по-голяма хладнокръвност. Да сте ме чули да се окайвам? Хората се разделят на високи дървета, които отстояват напразно, и на шубраци, които се препикават от зайците. По високите етажи на властта би трябвало да можеш да се държиш мъжки и да не хленчиш ", разяснява Дончева днешната вест, че Ива Митева е получила опасност за живота си.  

" Смятам, че е рационално Народното събрание да работи още две седмици и да добутаме правосъдната промяна. Трябва доста да внимаваме какво приказва и Корнелия Нинова. Днес БСП провалиха съвещанието на правна комсия Знаковите депутати от Българска социалистическа партия Крум Зарков и Явор Божанков не се появиха. За ГЕРБ и Движение за права и свободи е ясно, че няма да поддържат закона за закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Същото е и за бюрото на Гешев. Могат и още няколко дребни неща да бъдат признати, както и закона за бюджета. Тези две седмици работа на Народно събрание ще позволят изборите да са 2 в 1 и по този начин да се спестят средства. За мен парламентарните избори би трябвало да са на балотажа на президентските избори, тъй като на първата дата 14 ноември ще има доста кандидат-президентски двойки ", приключи Дончева. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР