Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а Цвета

...
Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а Цвета
Коментари Харесай

Караянчева не може да се надскочи, Цачева ще ни се види Айнщайн

Димитър Главчев е жертва на личния си потенциал, а Цвета Караянчева не схваща от законодателство и Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Така водачът на ”Движение 21 “ Татяна Дончева разяснява в събота пред bTV рокадите на председателското място в Народното събрание.

”Това е образец за всички ”калинки “, поставени от ГЕРБ по всички вероятни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка “, сподели Дончева.

Според нея той се е ”престарал в чинопочитание на падишаха “, когато е изгонил водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, това е било без никакво съображение и той би трябвало въобще да напусне Народното събрание.

За новия ръководител Цвета Караянчева Дончева сподели, че тя е ”партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи”.

”Тя беше главната метачка на плювни от страна на ГЕРБ и в този момент, като ръководител на Народното събрание, не може да има различен авторитет”, уточни Дончева.

”Председателят на Народното събрание би трябвало да бъде уравновесена фигура, която схваща от законодателство – тя там е безусловно боса, няма обикновена подготовка.

Дори Фидоска, със странната си тапия по право, имаше някаква визия. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн “, разяснява Дончева.

На собствен ред ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри детайлности към оставката на Димитър Главчев като началник на Народното събрание и диалозите му с премиера Бойко Борисов, който през вчерашния ден изключително се появи в Народното събрание.

Цветанов съобщи, че Борисов не е оказал напън върху към този момент някогашния ръководител на Народното събрание, а отдръпването на Главчев е било персонален избор. Всъщност дясната ръка на Борисов на три пъти се зарече, че става дума за "изцяло персонален избор ".

Водачът на депутатите от ГЕРБ разкри, че Димитър Главчев посрещнал премиера с думите, че "не желае да бъде спирачката или камъчето в обувката, което да спъва председателството ".

Цветанов разяснява пред bTV и избора на Цвета Караянчева за правоприемник на шефския стол в Народното събрание. "Просто се сменя капитанът на един тим понякога, с цел да може още веднъж тимът да бъде в Шампионската лига и да бъдем номер едно ", означи той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ добави, че не е елементарно да си ръководител на българския парламент, защото някой непрестанно основава дрязги и прави някаква провокация. Явно той визираше съперниците си от Българска социалистическа партия.

Цветанов посочи, че няма договорка сред ръководещите и опозицията по тематиката за следствието на приватизационните покупко-продажби. Той заяви, че Димитър Главчев остава народен представител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР