Тази година през март се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през март се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

До минус 10 градуса, какво ще е времето през март

Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е сред 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България - сред 6° и 9°, а в планините - сред минус 8° и минус 2°, заяви пред " Фокус " дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова.

Най-ниските температури през март ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а най-високите - сред 20° и 25°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която в равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините - сред 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие, макар релативно по-хладното начало, приблизително, в Западна България температурите ще са към нормите, в Централна и Източна – към и над климатичните правила.

През първата половина от десетдневието ще има превалявания, от дъжд и от сняг; вероятността да се натрупва и задържа снежна завивка е дребна. През втората половина от десетдневието преваляванията ще намалеят, температурите едва ще се покачат.

През второто и третото десетдневия динамичността на атмосферните процеси ще се задържи нараснала. Ще има чести превалявания, още веднъж ще има и дъжд, и сняг.

В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие температурите ще бъдат към и по-високи от междинните. През останалата част от интервала ще са близки до нормалните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР