Тази година датата, на която отбелязваме Деня за защита на

...
Тази година датата, на която отбелязваме Деня за защита на
Коментари Харесай

ЕК се гордее с най-строгите и модерни правила за защита на данни в света

" Тази година датата, на която означаваме Деня за отбрана на данните , се пада тъкмо осем месеца след датата на влизането в действие на Общия правилник по отношение на отбраната на данните — 25 май 2018 година ", разясняват в взаимно изказване, зам. ръководителят на Европейска комисия Франс Тимерманс, зам. ръководителят Андрус Ансип и членовете на Комисията Вера Йоурова и Мария Габриел.

" Горди сме, че разполагаме с най-строгите и най-модерните правила в света за отбрана на данните , които се трансформират в международен стандарт ", изясняват те.

" Случаят Facebook/Cambridge Analytica , както и неотдавнашните пробиви в сигурността на персоналните данни , демонстрираха, че сме на прав път. На риск е изложена освен отбраната на неприкосновеността на персоналния ни живот, само че и отбраната на нашите демокрации и гарантирането на устойчивостта на нашите учредени на данни стопански системи ", допълват те.
 Зукърбърг:
Зукърбърг: " Facebook " не продава персоналните данни на потребителите

Не толерират нездравословно или водещо до разделяне наличие

" Една от главните цели на Общия правилник по отношение на отбраната на данните е да се дават благоприятни условия на хората и да им се даде повече надзор над един от най-ценните запаси в актуалната стопанска система — техните данни. Можем да реализираме тази цел само в случай че и когато хората са осведомени изцяло със своите права и с последствията от техните решения ", разясняват представителите на Европейска комисия.

" Положителното влияние на новите правила към този момент се вижда. Гражданите осъзнават от ден на ден значимостта на отбраната на данните и своите права. И те към този момент упражняват тези права, както е видно от ежедневната работа на националните органи за отбрана на данните. Досега тези органи са получили над 95 000 тъжби от жители ", допълват те.

" Органите за отбрана на данните ползват новите правила и координират по-добре своите дейности също и в границите на Европейския комитет по отбрана на данните. Те поддържат предприятията - изключително дребните и междинните предприятия, и жителите , като им изясняват техните права и отговорности ", изясняват от Европейската комисия.
 От АЕЖ желаят президентът да наложи несъгласие върху Закона за персоналните данни
От АЕЖ желаят президентът да наложи несъгласие върху Закона за персоналните данни

Законово се постанова цензура, стимулират се от интернационалната репортерска асоциация

Практическото използване от страна на страните членки е към този момент в напреднала фаза. Прилагането в пет страни членки изостава, само че имаме вяра, че те ще приспособяват своето законодателство към новите европейски правила във допустимо най-кратки периоди, прибавят от Европейска комисия.

Комисията продължава да следи този развой , с цел да се оправи с възможни пропуски и да помогне за това разпоредбите за отбрана на данните да се ползват в целия Европейски Съюз допустимо най-скоро.

" Наблюдава се ясно доближаване на интернационално ниво в посока на въвеждане на съвременен режим за отбрана на данните. Това улеснява обмена на данни и поддържа търговията . Най-добрият образец за това е неотдавнашното приемане на нашите взаимни констатации за съответно равнище на отбрана с Япония. Така ние постигнахме най-голямата в света зона на свободно и безвредно придвижване на данни. Днес Европа освен подсигурява строги вътрешни правила, само че има водеща роля в международен мащаб ", разясняват Тимерманс, Ансип, Йоурова и Габриел.

" Не е време за теории ", Мария Габриел се бори с дезинформацията

За да подсигурява информацията, Европейска комисия основава самостоятелна мрежа на проверители на факти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР