Световните банкови гиганти, начело с американските и японските кредитори, са

...
Световните банкови гиганти, начело с американските и японските кредитори, са
Коментари Харесай

Световни банкови гиганти са отпуснали над $700 млрд. за проекти за изкопаеми горива

Световните банкови колоси, отпред с американските и японските кредитори, са отпуснали предходната година над 700 милиарда $ за планове за изкопаеми горива, обяви консорциум от неправителствени организации, представен от Франс прес. Налице е въпреки всичко низходяща наклонност, изключително при френските банки.

" Банките би трябвало незабавно да престанат да финансират петролно-газовата агресия и да дадат приоритет на финансирането на устойчиви източници за производството на електрическа енергия ", разяснява Люси Пенсон, основателка и директорка на неправителствената организация Reclaim Finance, представена в официалното съобщение. 

От подписването на Парижкото съглашение за климата през 2015 година, което цели да ограничи климатичното стопляне до 1,5 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалната епоха (1850 – 1900), са отпуснати близо 6,896 трилиона $ под формата на заеми, излъчвания на акции или облигации, които се свързват с компании за нефт, газ и въглища, съгласно последното издание на отчета " Банкиране за климатичен безпорядък ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР