33 точки на Джейсън Тейтъм помогнаха на Бостън Селтикс да

...
33 точки на Джейсън Тейтъм помогнаха на Бостън Селтикс да
Коментари Харесай

Бостън на победа от финала на Изток

33 точки на Джейсън Тейтъм помогнаха на Бостън Селтикс да завоюва със 109:102 гостуването си на Кливланд Кавалиърс и да поведе с 3:1 победи в полуфиналите на Източната конференция в НБА.

Джейлън Браун също се показа на висота и вкара 27 точки за “келтите ”, които могат да затворят серията перд своя аудитория в сряда.

Макар и в отсъствието на огромната си звезда Донован Мичъл, Кливланд сподели темперамент и стопи огромно закъснение, само че в последна сметка не можа да изравни резултата в серията.

Двубоят беше изгледан онлайн от ЛеБрон Джеймс. Краля обра овациите на почитателите в “Рокет Моргидж ФийлдХаус ”, само че биешият му отбор е изправен на ръба на елиминацията.

Бостън направи стабилен старт и натрупа задатък от 11 точки в средата на първата четвърт, само че домакините дадоха отговор с няколко положителни стрелби от далечна отдалеченост и на почивката редуцираха пасива си единствено на 5 точки.

Дариъс Гарланд означи 30 точки за Кливланд, а Еван Мобли и Карис ЛаВърт прибавиха по 19 за отбора на Джей Би Бикърстаф. “Кавалерите ” направиха мощна серия в края на мача и 1:08 минути преди финалната сирена изоставаха с 97:102, само че тройка на Джейлън Браун реши срещата в интерес на Бостън.

Освен че беше най-резултатен, Джейсън Тейтъм направи 5 асистенции и хвана 11 битки. Джру Холидей способства с 16 точки за успеха на Бостън. Гостите още веднъж бяха без Кристапс Порзингис, който лекува контузия и пропусна пети следващ мач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР