Тъй като вариантът Омикрон се разпространява като горски пожар в

...
Тъй като вариантът Омикрон се разпространява като горски пожар в
Коментари Харесай

Фаучи: Омикрон вероятно ще застигне всички ни

Тъй като разновидността Омикрон се популяризира " като горски пожар " в Съединените щати, евентуално съвсем всички ще бъдат изложени на този вариант. Ваксинираните хора обаче ще го понесат по-добре, съобщи водещият специалист по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи, представен от CNN.

" Омикрон, с неговата изключителна, невиждана степен на успеваемост на предаване, в последна сметка ще открие съвсем всички ", разяснява доктор Фаучи. " Тези, които са били имунизирани, ще бъдат изложени на риск. Някои, може би доста от тях, ще се заразят, само че е доста евентуално да се оправят относително добре в смисъл, че няма да има хоспитализация и гибел " , добави той.

За разлика от тях, хората, които не са имунизирани, ще изкарат болестта тежко, по думите му.

Над 62% от популацията на Съединени американски щати е изцяло имунизирано, само че единствено 23% са си сложили и бустерна доза, сочат данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в страната.

Коментарите на Фаучи бяха направени в отговор на въпрос дали пандемията е навлязла в нова фаза. Тя ще настъпи, когато има задоволително отбрана в обществото и медикаменти за елементарно лекуване на тежкия Covid-19, сподели той и добави: " Може би сме на прага на това сега ".

Данни от вторник сочат, че в американски лечебни заведения са били настанени над 145 900 души с ковид - брой, който надвишава предходния пик от средата на януари 2021 година (142 246) и е съвсем два пъти по-голям от този преди две седмици.

През миналата седмица в Съединените щати междинната дневна стойност на новозаразените надвиши 750 000.
 Щатите с отблъскващ връх - 1,13 млн. новозаразени за ден
Щатите с отблъскващ връх - 1,13 млн. новозаразени за ден

Това е най-високата дневна стойност в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР