Търсенето на жилища в Турция от руски граждани се е

...
Търсенето на жилища в Турция от руски граждани се е
Коментари Харесай

След мобилизацията в Русия: Все повече руснаци купуват жилища в Турция

Търсенето на жилища в Турция от съветски жители се е нараснало доста, откакто Москва разгласи частична готовност, предава в. " Хюриет дейли нюз ".
От началото на войната в Украйна руснаците са купили доста турски парцели, само че в границите на една седмица търсенето се е покачило с близо 40 %, споделят чиновници в бранша.

Тези, които идват в Турция, първо се настаняват в хотели или наемат апартамент, само че по-късно желаят да си купят жилище, споделят турски брокери и предвиждат, че продажбите на парцели на руснаци ще продължат да се усилват.

Руснаците избират най-много курортите по средиземноморското и егейското крайбрежие, най-много окръг Анталия, споделя Хакан Буджак, ръководител на борда на шефовете на Mars Investment.
Според Юмит Беджер, съветник по недвижими парцели в Анталия, търсенето, което е спаднало през последния месец, още веднъж е почнало да се покачва поради напора на руснаците.

Те наемат къщи и наемите още веднъж се усилват, сподели той.

От януари до август 2022 година задграничните жители са купили общо 45 000 жилища в Турция, което е с 45 на 100 повече по отношение на същия интервал на 2021 година
През този интервал руснаците са купили близо 8 100 къщи в страната, спрямо 5 400 парцела, които са купили през 2021 година, и 3 000 през 2020 година
През последните години иранците и иракчаните бяха измежду чужденците, които купуват най-вече парцели в Турция, а руснаците заемаха трето място. През 2022 година обаче тази наклонност стартира да се трансформира. 

Истанбул е най-предпочитаният град за пазаруване на парцели от задгранични жители. През първите осем месеца на 2022 година в най-големия град на страната са били продадени близо 19 000 парцели на задгранични жители. Анталия се подрежда на второ място с повече от 13 000 продадени парцели на чужденци, следвана от южния окръг Мерсин с 2300 продадени къщи. Чуждестранни жители са купили и 2200 парцели в столицата Анкара и 1300 в северозападния окръг Бурса.

Междувременно всички чартърни полети от Русия до Анталия са съвсем напълно резервирани до края на октомври, защото руснаците бягат от страната си, оповестиха туроператори.

Около 90 полета сред съветски градове и Анталия се правят всеки ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР