Търговията с акции на Син Карс Индъстри на пазар beam

...
Търговията с акции на Син Карс Индъстри на пазар beam
Коментари Харесай

Син Карс Индъстри стъпи на пазар beam на БФБ

Търговията с акции на " Син Карс Индъстри " на пазар beam стартира след триумфа на първичното обществено предложение (IPO), в което компанията набра 2 милиона лв..
" Приветстваме " Син Карс Индъстри ", които потвърждават, че пазарът за напредък beam действително оказва помощ на амбициозния български бизнес да активизира капитал и да бъде конкурентоспособен на международни терени. Нещо повече, това е явен знак, че вложителите поддържат бъдещето на зелена промишленост и устойчивото развиване на стопанската система на страната ни “, съобщи Маню Моравенов, изпълнителен шеф на " Българска фондова борса " АД.
Размерът на емисията на компанията е 20 543 669 лв., разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата й се търгуват на beam под борсов код SIN.
Допълнителният капитал, акумулиран oт " Син Карс Индъстри " ще се употребява от високотехнологичния производител на електрически автомобили за създаване на роботизирана линия за произвеждане на шасита и съставни елементи в Русе, закупуване на машини за произвеждане, назначение на спомагателен брой чиновници и производството на дребна серия тестови коли за осъществяване на пазара. С част от средствата, компанията ще финансира и установяването на представителството си в Германия, откъдето възнамерява да навлезе на международните пазари с марката L CITY.

Създател и мажоритарен притежател на " Син Карс Индъстри " е инж. Росен Даскалов, който е и  бивш авто играч, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и промишленост. Визията за развиването на новаторското произвеждане на електрически автомобили е продуктите да са главно ориентирани за европейския пазар, с цел да се отговори на бързо разрастващите се потребности от този бранш. 

Производителят на спортни спортни коли и електрически автомобили " Син Карс Индъстри " е втората компания от новаторски бранш, която закупи обществен статут на сегмента " Пазар за напредък на МСП " (BEAM) на " Българската фондова борса " АД. Успешен дебют през януари направи сдружението „ Биодит “ АД с първото първично обществено предложение на специфичния BEAM пазар за напредък на дребни и междинни компании.

 

Специалният пазар за напредък на МСП beam,

проведен от " Българска фондова борса “ АД, дава опция за финансиране на активността на дребните и междинни компании в България. Основната цел на Пазар beam е да обезпечи на дребния и междинен бизнес опция за набиране на капитал при по-облекчени условия спрямо контролирания пазар, като в това време им даде сходни преимущества на тези на обществените компании. Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на Основния пазар на " БФБ-София ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР