Свикнали сме, че жените плачат много по-често от мъжете, заради

...
Свикнали сме, че жените плачат много по-често от мъжете, заради
Коментари Харесай

10 причини, които карат мъжете и жените да плачат

Свикнали сме, че дамите плачат доста по-често от мъжете, поради прочувствената си същина. Ето за какво едва ли е изненадващо, че съгласно ново изследване, дамите ронят сълзи два пъти по-често от мъжете през целия си умишлен живот. Представителите на мощния пол обаче по-рядко се свенят да ронят сълзи пред други хора, сочат данните от ново английско изследване, представено от в. Express.

Допитването, направено по поръчка на производителите на капки за очи Hycosan Fresh, e обхванало 2000 души. Резултатите демонстрират, че през съзнателния си живот дамите плачат два пъти повече от мъжете или почти към 4680 пъти.

Тъжни книги или филми, изтощеност или свада с колегата, са измежду главните аргументи, заради които средностатистическата представителка на нежния пол избухва в сълзи най-малко 6 пъти в месеца или общо към 72 пъти годишно. В същото време, данните от допитването сочат, че за същия интервал и по същите аргументи, представителите на мощния пол проронват сълза 2 пъти по-рядко или по към 3 пъти на месец.

Това надали може да изненада някого, защото дамите са известни със своята емоционалност, което ги прави по-податливи на сълзи. Интересното освен това изследване е, че обратно на общоприетото разбиране, мъжете не се тормозят да покажат уязвимост пред други хора, за разлика от дамите. Около 40% от интервюираните мъже са декларирали, че не се смущават да покажат моментна уязвимост, а към 30% са декларирали, че въобще не крият, че очите им постоянно се насълзяват.

Проучването е удостоверило и различен общоизвестен факт — че дамите са "големи ревли ", които постоянно плачат или ронят сълзи за дребни и незначителни неща.

Резултатите от изследването разкрива още, че представителките на нежния пол са по-склонни да плачат от благополучие — 40% против едвам 24% от мъжете.

И до момента в който 64%а от дамите признават, че постоянно им се случва да ронят сълзи без причина, единствено 30% от мъжете са склонни да вършат като тях.

Въпреки че не се тормозят да плачат пред други хора, в сходна обстановка са изпадали едвам 44% от мъжете, взели участие в анкетата. Съвсем по различен метод стоят нещата при дамите, които, въпреки да се срамят да плачат пред аудитория, го вършат постоянно — 80% от интервюираните дами са споделили, че са плакали обществено.

Участниците в допитването най-често се тормозят да плачат пред сътрудници, началници и непознати. Близо 10% обаче, признават, че ги е позор да демонстрират сходна уязвимост пред сътрудниците си.

Но кои са тези аргументи, които най-често провокират сълзи у мъжете и дамите?

10-те съществени аргументи, които карат дамите да плачат са:

1. Тъжен филм, книга или телевизионна стратегия
2. Тъжни моменти или мемоари
3. Погребения
4. Мъка
5. Тревога или боязън
6. Щастливи моменти или мемоари
7. Умора
8. Болка или дискомфорт
9. Скандали с колегата
10. Гордост от децата

10-те съществени аргументи, които карат мъжете да плачат са:

1. Тъжни моменти или мемоари
2. Тъжен филм, книга или телевизионна стратегия
3. Погребения
4. Мъка
5. Щастливи моменти или мемоари
6. Болка или дискомфорт
7. Тревога или боязън
8. Скандали с партньорката
9. Възпалени очи
10. Умора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР