Световната програма по прехраната призова пристанищата на Украйна да бъдат

...
Световната програма по прехраната призова пристанищата на Украйна да бъдат
Коментари Харесай

ООН предупреди за световен глад, ако не се отворят украинските пристанища

Световната стратегия по прехраната прикани пристанищата на Украйна да бъдат отворени неотложно, в противоположен случай светът е застрашен от международен апетит, съобщи БГНЕС.

" В момента силозите за зърно в Украйна са цялостни. В същото време 44 милиона души по света са изправени пред гладна гибел. Трябва да отворим тези пристанища, тъй че храната да може да влиза и излиза от Украйна ", сподели ръководителят на Програмата Дейвид Бийзли.

Организация на обединените нации прикани храните от три страни да бъдат върнати на международните пазари „ Светът го изисква, тъй като стотици милиони хора в международен мащаб зависят от тези доставки. Призовавам всички участващи страни във войната да разрешат питателните първични материали да излязат от Украйна и да бъдат доставени там, където е отчайващо нужна, с цел да можем да предотвратим задаващата се опасност от международен апетит “, сподели той.

Пристанищата в Украйна са блокирани поради войната, милиони тонове зърно се съхраняват в силози в Одеса и други украински черноморски пристанища. Ако пристанищата не бъдат отворени още веднъж, украинските фермери няма да имат къде да съхраняват идната лятна годишна продукция, и милиони тонове зърно би трябвало да бъдат бракувани.

Около 276 милиона души по света към този момент са изправени пред опасността от апетит при започване на 2022 година. Очаква се броят на хората със усложнен достъп до храна да нарасне с 47 милиона, в случай че спорът в Украйна продължи. Най-тежка е обстановката в Африка на юг от Сахара.

Преди войната по-голямата част от украинското зърно бе изнасяно пред седемте черноморски пристанища.

Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие има доказателства, че съветските сили крадат зърно от Украйна в миг, когато пристанищата на страната са неспособни да изнасят поради разрушенията и бомбардировките.

Йозеф Шмидхубер, заместник-директор на отдела за пазари и търговия на Организацията заяви на брифинг на Организация на обединените нации в Женева, че към 700 000 тона зърно са " изчезнали “ от Украйна. Той предизвести, че няма " статистически данни " за вероятни обири.

" Има доказателства, че съветските войски са унищожили силозите за предпазване и че плячкосват наличното зърно. Руските сили също крадат и селскостопанската техника ", сподели той, представен от БГНЕС.

По думите му фрагментите, на които се вижда кражбата на зърно с камиони от страна на Русия, и които се разгласяват всекидневно в интернет, са " много достоверни ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР