Суперкомпютърът Dojo на Tesla може да доведе до скок на

...
Суперкомпютърът Dojo на Tesla може да доведе до скок на
Коментари Харесай

Тесла може отново да превхърли 1 трилион долара като пазарна оценка

Суперкомпютърът Dojo на Tesla може да докара до скок на пазарната стойност на автомобилния производител с близо 600 милиарда $, като подтиква внедряването на самостоятелни коли и софтуерни услуги, настояват анализатори на Morgan Stanley.

Производителят на електрически автомобили стартира производството на суперкомпютъра, употребен за образование на модели на изкуствен интелект (ИИ) за самоуправляващи се коли през юли, и възнамерява да похарчи над 1 милиарда $ за Dojo до идната година.

Dojo може да отвори нови пазари, които „ се простират надалеч оттатък продажбата на транспортни средства на закрепена цена “, обявиха анализаторите на Morgan Stanley, ръководени от Адам Джонас, в записка в неделя.

В понеделник акциите бяха на път да усилят пазарната си стойност с към 46 милиарда $. Morgan Stanley е една от основните консултантски компании на Мъск, в това число при поглъщането на Twitter, в този момент прочут като X, на стойност 44 милиарда $. Акциите на Tesla нарастнаха с към 6,8% до 265,56 $ в предварителната пазарна търговия.

В отчета на анализаторите се споделя: „ Ако Dojo може да помогне на колите да „ виждат “ и „ реагират “, какви други пазари могат да се отворят? Помислете за всяко извънредно устройство с камера, което взема решения в действително време въз основа на зрителното си поле. “

Брокерската компания от Уолстрийт увеличи рекомендацията си за акциите на Tesla от „ equal-weight “ на „ overweight “ и ги направи собствен „ топ избор “, заменяйки акциите на Ferrari, листвани в Съединени американски щати.

Morgan Stanley увеличи 12-18-месечната си целева стойност за акциите на Tesla с 60% до 400 $ – най-високата измежду брокерите на Уолстрийт по данни на LSEG – което, по нейна оценка, би осигурило на производителя на електрически автомобили пазарна капитализация от към 1,39 трилиона $.

Това е сравнимо с актуалната му пазарна стойност от към 789 милиарда $, откакто акциите затвориха на 248,5 $ в петък. Джонас чака Dojo да сътвори най-голяма стойност в региона на софтуера и услугите.

Morgan Stanley увеличи оценката си за приходите от бизнеса с мрежови услуги на Tesla до 335 милиарда $ през 2040 година, от 157 милиарда $ по-рано. Джонас чака звеното да съставлява повече от 60% от главните доходи на Tesla до 2040 година, което е съвсем двойно нарастване по отношение на 2030 година

„ Това нарастване значително се дължи на новите благоприятни условия, които виждаме в лицензирането на автопаркове на трети страни, увеличените ARPU (средни месечни доходи на потребител) “.

Tesla загатва по какъв начин Dojo ѝ дава преимущество в региона на изкуствения разсъдък и технологиите за самоуправление най-малко от 2021 година насам. През юли тази година основният изпълнителен шеф Елон Мъск съобщи пред вложителите, че автомобилният производител възнамерява да влага повече от 1 милиарда $ в плана до края на 2024 година

Тази базова цел на Morgan Stanley би сложила акциите покрай рекордното им затваряне от 409,97 $ през ноември 2021 година Това прави компанията видимо отклоняване: Средната целева цена измежду анализаторите, проследени от Bloomberg, е 268,42 $.

„ Колкото повече преглеждахме Dojo, толкоз повече осъзнавахме капацитета за подценена стойност на акциите “, споделят анализаторите на Morgan Stanley.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР