Студът никак не ни е приятен, но е неизбежен по

...
Студът никак не ни е приятен, но е неизбежен по
Коментари Харесай

Как да предпазим телефона от студа

Студът по никакъв начин не ни е прелестен, само че е неминуем по нашите географски ширини. Като наш правилен другар, който е непрекъснато в ръцете ни, телефонът също е подложен на неподходящи метеорологични условия . Вероятно сме забелязали, че може да се държи малко по-странно през зимата и по тази причина си има разумно пояснение.

Повишено внимание

Телефоните работят вярно и безвредно при избрани условия, измежду които е и температурата. Различните производителите имат разнообразни целесъобразни стойности на най-висока и най-ниска температура, под или над които не е добра концепция да прилагане устройството.

Apple да вземем за пример предлагат да не използваме своя iPhone при температура под нулата или над 35 градуса . Но по какъв начин да не запечатаме в няколко фрагмента снежната приказка, когато сме високо в планината?

По-добре да се въздържаме, тъй като следствията от излагането на устройството на минусови температури по никакъв начин няма да ни харесат. Ето и какви са те.
 Снимка 402998

Батерията

Именно тя е най-потърпевша, както от непрестанната приложимост на смарт телефона, по този начин и от ниските температури. И да, батерията се " стопява " по-бързо, когато сме на открито и е студено .

Батериите на множеството телефони са литиево-йонни. Те съдържат електролитна течност. Когато стане студено, тази течност се кристализира, сходно на меда. Ако това се случи, електричеството не може да протича вярно, а оттова животът на батерията се съкратява доста.

Понякога това може да докара и до изключването на телефона и невъзможността да го включим, до момента в който не го загреем. А когато това се случи, би трябвало всичко да си обикновено. Въпреки това, възможност за трайно увреждане на батерията има.
 Снимка 403000

Дисплеят

Той става трошлив при ниски температури. Така даже един лек удар може да докара до напукване на стъклото. А в случай че към този момент има пукнатини по екрана, те ще станат още по-големи, в случай че телефонът е изложен дълго време на мраз.

Какво да създадем

Препоръчително е, в случай че дълго време сме на открито и е много студено, да изключим телефона, с цел да предпазим батерията от температурите . А в случай че устройството единствено се е изключило поради студа, не трябва да го включваме, до момента в който не отидем на по-топло място за известно време.

Ако телефонът ни е в калъф, това до известна степен ще го защищити от ниските температури. Има и специфични кейсове, основани да изолират студа и да защищават устройството. Те са добра инвестиция, в случай че практикуваме зимни спортове или обичаме дългите преходи в планината.
 Обувките, подметките, почистването и по какъв начин да ги предпазим през зимата
Как да предпазим обувките си през зимата

Правилните ограничения в никакъв случай не са непотребни

Добре е и да държим устройството покрай тялото, в джоба на панталона да вземем за пример, с цел да бъде най-малко малко по на топло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР