Ако някой иска да се присъединява, трябва да спазва правилата.

...
Ако някой иска да се присъединява, трябва да спазва правилата.
Коментари Харесай

Главчев за Северна Македония: Ако някой иска да се присъединява към ЕС, трябва да спазва правилата

Ако някой желае да се причислява, би трябвало да съблюдава разпоредбите. Това сподели пред публицисти служебният министър председател и министър на външните работи Димитър Главчев, който отговори на въпрос, обвързван със обстановката към Република Северна Македония. 

Позицията ни е поредна. Няма какво друго да прибавя, също така, което съм споделил и съм споделял и други пъти. Правилата важат за всички кандидат-членове, на която и да е организация. Тук, несъмнено, става въпрос за Европейския съюз. Който желае да става член на Европейския съюз, би трябвало да се преценява с условията на останалите страни членки. Това е позицията, сподели служебният министър председател. 

Главчев напомни, че от 1 август 2017 година имаме подписан контракт за добросъседство с Република Северна Македония и „ сме поредни в поддръжката за нейната европейска вероятност “. Не единствено нейната, а и на всички страни от Западните Балкани. Условието остава същото, в случай че някой желае да се причислява, би трябвало да съблюдава разпоредбите, добави Димитър Главчев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР