Два престижни медала с кръст Виктория на стойност £600 000,

...
Два престижни медала с кръст Виктория на стойност £600 000,
Коментари Харесай

Полицията публикува важна информация за два медала с кръст Виктория на стойност £600 000, за които се опасява, че са откраднати от музей

Два влиятелни медала с кръст Виктория на стойност £600 000, за които се притеснява, че са откраднати от градски музей, бяха върнати анонимно.

120-те 1-годишни медали, най-високото военно отличие на Англия за смелост, бяха открити изчезнали след рутинна инспекция в градския музей на Челмсфорд, Есекс през февруари. Те са връчени на сержант Уилям Макуини през 1857 година и на лейтенант Франсис Парсънс през 1900 година за храбростта им надлежно в Кримската и Бурската война.

Днес музеят Челмсфорд разгласи, че медалите са били върнати анонимно в музея през април и бяха без значение тествани като оригинали. Те споделиха, че тяхното анонимно връщане удостоверява, че VC са били взети от музея и полицията в Есекс изследва събитията към повторното появяване на медалите.

Потомците на сержант Макуини и лейтенант Парсънс, които бяха наградени с самопризнания, са били осведомени за развиването. Марк Деат, управител на културните услуги на град Челмсфорд, сподели: „ Изключително облекчени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР