Стратегическо военно учение "Запад-2017" започна по програма на територията на

...
Стратегическо военно учение "Запад-2017" започна по програма на територията на
Коментари Харесай

Руска бойна мощ пред портите на врага

Стратегическо военно обучение "Запад-2017 " стартира по стратегия на територията на Русия и Беларус, съобщи ТАСС.

В маневрите вземат участие към 12 700 военнослужещи - близо 7200 от Беларус и близо 5500 от Русия.
На три полигона в Русия и на шест в Беларус, както и в беларуската околност Дретун, ще се упражняват тактически схеми с бойни стрелби, включващи дейности на авиация и сили за Противовъздушна отбрана.

Учението "Запад-2017 " протича под управлението на началниците на двата генерални щаба и съставлява финален стадий от взаимната подготовка на въоръжените сили на Беларус и на Руската федерация.





Министерството на защитата в Москва акцентира, че то има напълно защитителен темперамент и не е ориентирано против каквито и да било страни или групи от страни.

Маневрите целят основно да бъде усъвършенствана оперативната съгласуемост сред щабовете от разнообразни равнища, взаимоотношението сред перспективните системи за ръководство на войските и оръжията, а командирите от всички степени да получат на практика опит във военното обмисляне и ръководството на войските въз основа на данните от актуалните въоръжени спорове, показва съветското министерство.

 Учението "Запад-2017 " ще завърши на 20 септември. Съвместни учения от тази поредност бяха осъществени през 2009 и 2013 година, припомня съветското електронно издание "Лента ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР