Стотици малки генни мутации започват да се формират в клетките

...
Стотици малки генни мутации започват да се формират в клетките
Коментари Харесай

Генните мутации започват скоро след зачеването на ембриона

Стотици дребни генни разновидности стартират да се образуват в клетките на ембриона скоро след зачеването му, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Учени от Йейлския университет и клиниката Мейо обявиха, че доста от тези разновидности се появяват, до момента в който се образуват полови кафези в ембриона.

Следователно разновидностите могат да станат част от генома на ембриона и да бъдат предадени на идващото потомство.

" Това открива по-големи вероятности в областта на човешкото развиване ", означи ръководителката на проучването, екпертката по невронауки Флора Вакарино от Йейлския университет.

Въпросните ранни генни разновидности са сходни с следените при ракови болести, прецизираха учените. Това навежда на мисълта, че ракови заболявания могат да се появят като естествен непряк артикул от клетъчното разделяне.

Учените увериха, че получените резултати могат да хвърлят нова светлина върху психологични болести, като шизофрения и аутизъм. Те се дължат най-много на генетични аргументи, само че не е открито един-единствен завещан от родителите ген да е обвързван с доста случаи шизофрения или аутизъм.

Резултатите също така изясняват за какво единият от двама еднояйчни близнаци може да е обиден от генетична особеност, а другият да е здрав. Или за какво някои членове на семейство, което е притежател на обвързвана със заболяване разновидност, остават здрави. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР