Столичният прокурор Константин Сулев, който през май 2023 обвини Петьо

...
Столичният прокурор Константин Сулев, който през май 2023 обвини Петьо
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва първия прокурор, който реши да обвини Петьо Еврото

Столичният прокурор Константин Сулев, който през май 2023 упрекна Петьо Петров - Еврото в незаконна активност, внезапно се оказа разследван от Софийската градска прокуратура.

Сулев е упрекнат в длъжностно закононарушение, оповестява правния уебсайт " Лекс ". Причината е, че е почнал наказателното произвеждане и е повдигнал обвиняване против изчезналия по същото време Петров, без да събере каквито и да е доказателства по делото.

Това е същото дело, по което беше издадена първата европейска заповед за арест против някогашния следовател с валутния прякор. Близо 3 месеца след началото на следствието, намерено от Сулев, то беше конфискувано от Софийската градска прокуратура - и беше прекъснато заради липса на доказателства за осъществено закононарушение. По случая не е изработен даже разпит на потърпевш от възможното незаконно действие - а то беше дефинирано като насила и потребление на специфични механически средства за събиране на информация в продължение на 5 година (част от схемата за търговия с въздействие в правосъдната власт, известна като " Осемте джуджета " ).

Сагата с повдигнатото и анулирано обвиняване съответства с мегаскандала в прокуратурата към отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор и спора му с Борислав Сарафов.

Сарафов беше махленски от някогашната брачна половинка на Петьо Еврото - Любена - в това, че е в спор на ползи с компрометирания някогашен следовател.

През август СГП реши да повдигне ново обвиняване на Петьо Петров и Любена Павлова - цели три години след следствието на Антикорупционния фонд за измамата, с която те получават " Изамет " от фамилията на Илия Златанов благодарение на ръководители в Спецпрокуратурата.

По втория случай също беше упрекнат настоящ магистрат - Дилян Деянов - за това, че е нарушил закона и е оказал помощ на Петров да присвои непознати активи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР