Столичният гранд ЦСКА ще направи опит да привлече офанзивния полузащитника

...
Столичният гранд ЦСКА ще направи опит да привлече офанзивния полузащитника
Коментари Харесай

ЦСКА ще опита да привлече Гаюс Макута?

Столичният гранд ЦСКА ще направи опит да притегли офанзивния полузащитника на Берое Гаюс Макута през зимния трансферен прозорец, написа " Тема Спорт ".

Националът на Конго играе под Аязмото със статут на преотстъпен от португалския Спортинг (Брага), като наемът му изтича след края на сезона.

През предишния месец Макута вкара гол на ЦСКА и бе най-хубавият на терена при равенството 1:1. Именно тогава от управлението на алените са му хвърлили око.

За да се реализира прекосяването на офанзивния халф през зимната пауза в шампионата, единодушието си би трябвало да дадат и от Берое. Няма по какъв начин Брага еднолично да го преотстъпва още веднъж или да го продаде през зимата без разрешениет на заралии.

За момента от ЦСКА не са влезнали в контакт с сътрудниците си от Берое, признаха от " зелено-белия " клуб.

Гаюс Макута дойде в България през януари от дубъла на Спортинг (Брага), само че с два гола в 11 мача и най-много с постоянството си убеди Димитър Димитров-Херо да го задържи и през този сезон.

През есента офанзивният халф, който постоянно е употребен и на крилото, прави същински възторг, отбелязвайки 5 попадения в 11 срещи за състезание.

23-годишният конгоанец с френски паспорт спасии точката за отбора си при 3:3 с Ботев (Пловдиви) в Коматево, разписа се на два пъти против Ботев (Враца), вкара на " Армията " при 1:1 и донесе късната победа с 3:2 над Етър.

Неслучайно преди две седмици спортният шеф на Берое Валентин Грудев призна за сериозен интерес към Макута, само че и загатна, че клубът има намерение да го откупи от Брага и да го притегли за непрекъснато.

При задоволителна упоритост от ЦСКА и сполучливи диалози със заралии и Брага обаче не е изключено пътят на конгоанеца да поеме към София.
 ЦСКА излиза за победа против Йънг Бойс
ЦСКА излиза за победа против Йънг Бойс

" Армейците " се надяват да продължат мощната си серия в Лига Европа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР