Стефанос Циципас стартира настоящия сезон по великолепен начин, след като

...
Стефанос Циципас стартира настоящия сезон по великолепен начин, след като
Коментари Харесай

След ранното отпадане в Ротердам: Травма изважда Циципас от следващия му турнир

Стефанос Циципас започва сегашния сезон по превъзходен метод, откакто се намираше в вероятно най-хубавата си спортна форма въобще и със серия от 10 следващи победи доближи финала на Откритото състезание на Австралия. Това се явяваше негов втори край в кариерата в конкуренция от Големия шлем, като за жалост на гърка, той трябваше още веднъж да срещне Новак Джокович в конфликта за оценката, а резултатът не бе по-различен от този на Ролан Гарос 2021 и Ноле победи с 22-рия си " мейджър " трофей.

Впоследствие елинът не си даде никаква отмора и броени дни след финала си в Мелбърн донесе две победи на родината си за Купа " Дейвис ", само че през предходната седмица Яник Синер го надигра още във втория кръг на АТР 500 шампионата в Ротердам. Следващата конкуренция в календара на Циципас пък се явяваше надпреварата от същата категория в Акапулко (27 февруари - 4 март), където международният номер 3 е някогашен финалист, само че доскоро повече от час стана ясно, че подгласникът от Аустрелиън Оупън се е отказал от присъединяване си в мексиканския град с контузия в рамото, като това беше обявено от уредниците на шампионата.

" Мексико е една от обичаните ми дестинации в света и постоянно съм оценявал опцията да вземам участие в този влиятелен шампионат. Изключително признателен съм за поддръжката, която получавам от уредниците и почитателите в Мексико, през последните години. Вашата неизмена поддръжка се трансформира в голям източник на ентусиазъм и мотивация за мен, заради което съм същински признателен за всичките моменти на окуражаване и сърдечност, които ми показахте. " - показа двукратният финалист от Големия шлем в изказването си по случая.

Stefanos Tsitsipas has withdrawn from the due to a shoulder injury.

Speedy recovery,. We are going to miss you!
— Abierto Mexicano (@AbiertoTelcel)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР