Американски компании се стичат към пазарите на облигации в Европа,

...
Американски компании се стичат към пазарите на облигации в Европа,
Коментари Харесай

Сделките „Reverse Yankee“ процъфтяват, тъй като ниските разходи за заеми в Европа примамват групи от САЩ

Американски компании се стичат към пазарите на облигации в Европа, защото подемът в трансграничните сливания и придобивания и преосмислянето на пътя на лихвените проценти притеглят емитентите към по-ниски разноски за заеми на континента.

Ралито на европейските дългови пазари примами американските компании да заемат към 30 милиарда евро в по този начин наречените противоположни Янки покупко-продажби – при които американски компании набират пари на пазара на деноминирани в евро облигации — тази година, съгласно данните на Bank of America. Johnson & Johnson и Booking Holdings са измежду фирмите, преследващи покупко-продажби за доста милиарди евро.

Ако този ритъм на издаване се резервира, предлагането на такива облигации може да доближи към 85 милиарда евро, покрай върха от 88 милиарда евро, доближат през 2019 година, съгласно данните на BofA.

„ Хората гледат на кредитен пазар, който остава извънредно мощен, и желаят да се възползват от опцията, която им се дава “, сподели Хелене Джоли, ръководит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР