Ядрената енергетика се стреми да привлече обратно хиляди пенсионирани инженери

...
Ядрената енергетика се стреми да привлече обратно хиляди пенсионирани инженери
Коментари Харесай

Ядрената индустрия връща „сребърно цунами“ от пенсионери

Ядрената енергетика се стреми да притегли назад хиляди пенсионирани инженери и по-възрастни експерти, до момента в който западните компании се пробват да запълнят празнината в уменията, с цел да обезпечат най-голямата вълна от нови планове в десетилетия.

Конструкторите на реактори се стремят да наемат десетки хиляди чиновници, защото опасенията за изменението на климата провокират възкръсване на интереса към нисковъглеродните технологии, съгласно разработчици и държавни чиновници.

Страни като Индия, Съединени американски щати, Франция, Англия и Полша също възнамеряват нови поръчки на фона на паниките по отношение на енергийната сигурност и опасността за доставките на газ след нашествието на Русия в Украйна.

Пенсионерите с десетилетия опит са търсени вследствие на това, откакто златната епоха за бранша, която стартира в края на 50-те години на предишния век, отстъпи място на спад след злополуката в Чернобил през 1986 година – спад, комплициран от срутва в Япония АЕЦ Фукушима през 2011 година, откакто б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР