Облачността намалява днес, слънцето се показва отново. През нощта ще

...
Облачността намалява днес, слънцето се показва отново. През нощта ще
Коментари Харесай

Облачността намалява днес, слънцето се показва отново


Облачността понижава през днешния ден, слънцето се демонстрира още веднъж. През нощта ще доминира облачно време, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Сутринта в обособени региони на Западна България ще се образува мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София – към 8°.
Днес – 17 май, валежи ще има единствено на обособени места, а в следобедните часове облачността над доста региони ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София – към 19°.

Атмосферното налягане едва ще се намали
и ще бъде близо до междинното за месеца.
Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. На места към обяд ще превали слаб дъжд.  Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 15°-16°.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, тук-там със слаби превалявания. След обяд облачността ще се раздра. Вятърът в по-ниските елементи ще е слаб от юг, а във високите ще е до сдържан от запад-югозапад и с него ще се придвижва по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра
ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.
В събота ще доминира слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в планините; единствено на обособени места там е допустимо да превали кратковременно. Ще е съвсем безшумно и сутринта за малко тук-там в низините ще се образува мъгла. Ще се затопли още и оптималните
температури ще бъдат най-вече сред 20° и 25°.
В неделя температурите ще се покачват още малко, само че атмосферата още веднъж ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, а в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е най-вече слаб.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР