Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че срещата от

...
Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че срещата от
Коментари Харесай

Алегри: Предстои най-важният ни мач в Шампионската лига

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри съобщи, че срещата от Шампионската лига с Макаби Хайфа (Израел) " би трябвало да бъде извоювана " след сложното начало на отбора за сезон 2022/2023.

Победата с 3:0 над Болоня в Серия А през уикенда разреши на бианконерите най-сетне да пресечен серията си без победа, почнала през август, откакто изгубиха първите си два мача от Шампионската лига от Пари Сен Жермен и Бенфика.

Домакинството на първенеца на Израел, най-ниско класираният тим в конкуренцията съгласно клубния коефициент на УЕФА, е дуел, в който Ювентус би трябвало да надделее, с цел да спре неприятната серия в последните мачове.

" Трябва да спечелим, само че няма потребност от терзание. Един мач не взема решение всички проблеми. Да се надяваме, че ще победим. Това няма да бъде елементарен дуел. Макаби игра добре в Лисабон (загуба с 0:2 от Бенфика) и изигра равносилен мач с ПСЖ (загуба с 1:3). Те са положителни в отбрана и ще бъде мъчно. Трябва да покажем почитание към противника. Няма смисъл да мислим за другите тимове, в случай че не спечелим и двете срещи против Макаби. Утре е най-важният ни мач в Шампионската лига ", сподели Алегри на конференция преди срещата.

Той добави, че ще направи промени в състава на фона на тежкия график на мачове през октомври, до момента в който тимовете чакат началото на Световното състезание в Катар 2022 идващия месец.

" Със сигурност ще променим нещо. Имаме много натоварена стратегия. Мога да направя ротации и по време на мача ", съобщи Алегри.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР