Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол 3х3

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол 3х3
Коментари Харесай

Лъчезар Коцев: Бяхме колектив и вярвахме един на друг

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол 3х3 за девойки U17 Лъчезар Коцев счита, че колективът е бил в основата на мощното показване на отбора ни на европейското състезание в Крит., а пред формалния уебсайт на БФБ basketball.bg Коцев показа и усещанията си от представянето ни на шампионата.

- Какви са страстите след триумфа, който тимът реализира на Европейското състезание?

- Когато преди близо два месеца поех този ангажимент, който още в Унгария усетих, ще се трансформира в доста прочувствено и прелестно занятие, никой не очакваше да стигнем до Европейско състезание. Емоциите занапред ще изникват в съзнанието ни. Няма по какъв начин да не съжаляваме, че не се прибрахме с орден, само че триумфът е голям.

- Какво стои зад този триумф?

- Малко хора регистрират по какъв начин се стигна до това показване. На първо място са сътрудниците, които в Шампион 2006, Рилски състезател, Берое Стара Загора и Левски са работили с тези деца, възторженостти за тях. После хората, които помагаха, не се виждат в профил - Марио Андреев, Тодор Колев, Дамян Диков, който посредством съдействието на фондация „ София - Европейска столица на спорта “ ни даде опция да участваме в шампионат 3х3 в София и мога да кажа, че игрово влязохме доста мощно в шампионата.

- В Гърция останаха доста впечатлени от отборната игра на България, това ли беше най-силното ни оръжие на отбора ни?

- Най-силното е, че бяхме колектив и вярвахме един на различен. Колективната игра и методът на напредване по терена е условие, което всеки одобри и сподели, че посредством него може да имаме резултат. В последния ден сътрудниците от Германия, Франция, Испания, Португалия, Сърбия, Словения и Хърватия разговаряха с мен и бяха доста прелестно сюрпризирани по какъв начин е изглеждал нашият тим.

- Несъмнено четвъртото място е голям триумф, само че девойките до последно се бориха и за медалите. Как те одобряват класирането си и какво им казахте след края на шампионата?

- Бяха малко разочаровани, което е обикновено. Казах им, че в живота някой път дребното е доста, да не стопират да работят и да се развиват.

- Вече казахте, че баскетболът 3х3 има база за развиване в България. Смятате ли, че представянето на тима ще възпламени още повече деца да се занимават с този спорт?

- С мен бе каква е организицията, какъв брой е атрактивно и пленяващо. За мен федерацията би трябвало да построи стратегия за развиването на 3х3, техническите и тактическите способи и методиката е много друга, с цел да може да имаме тимове в мъжка и женска част и в един миг да пробием до Световно състезание. Благодаря на децата за отношението и себераздаването им!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР