Ализе Корне ще каже последно сбогом на тениса по време

...
Ализе Корне ще каже последно сбогом на тениса по време
Коментари Харесай

Ализе Корне ще се сбогува с тениса на Ролан Гарос, след като получи уайлд кард за домашния турнир

Ализе Корне ще каже последно довиждане на тениса по време на втория шампионат от Големия Шлем Ролан Гарос този месец. Бившата №11 в света, която разгласи, че ще се отдръпна след домашното съревнование, е измежду осемте състезателки, които получиха уайлд кард за главната скица.

Французойката изигра първия си шампионат от Големия шлем като 15-годишна на Ролан Гарос 2005, когато доближи до втория кръг. Тя не е пропущала съществена скица от Australian Open през 2007 година.

33-годишната Корне, доближи първия си и единствен четвъртфинал в Големия шлем на Australian Open през 2022 година Най-доброто й показване на Ролан Гарос досега са четвърти кръг през 2015 и 2017 година

Към намиращата се сега на 99-о място в ранлистата на WTA Корне ще се причислят още пет френски състезателки. Намиращата се под номер 155 в света Джесика Понше, някогашната №10 Кристина Младенович, някогашната №39 Фиона Феро, шампионката за девойки от 2020 година Елза Жакмо и финалистката от шампионата в Сен Мало WTA 125 Клое Паке допълват листата с французойки. Към тях се причисляват и две някогашни тенисистки от Топ 100 - Саша Викъри и Айла Томлянович.

Квалификациите за Ролан Гарос стартират на 20 май, а мачовете от главната скица започват на 26 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР