ще влезе в историята на българския футбол, ако днес Лудогорец

...
ще влезе в историята на българския футбол, ако днес Лудогорец
Коментари Харесай

Тодор Неделев на прага на историческо постижение

ще влезе в историята на българския футбол, в случай че през днешния ден Лудогорец завоюва Купата на България. Той може да стане едвам вторият състезател, който е взел участие във финали сред два тима за всеки от тях, като всякога е ставал победител.

До момента единственият, който може да се похвали с сходно достижение е. През 1988 година той влиза като запаса за при успеха над с 4:1 в решителната борба за трофея, а 10 години по-късно вкарва гол и прави три асистенции за триумфа на " сините " с 5:0 над " алените ".

През 2014 година Тодор Неделев не взе присъединяване във финала за Купата на България сред Лудогорец и Ботев (Пловдив), защото към този момент беше продаден от " канарчетата " на Майнц. Три години по-късно обаче ликува с трофея, откакто " жълто-черните " победиха " орлите " с 2:1. Днес 31-годишният национал може да завоюва Купата с екипа на Лудогорец с победа над Ботев (Пловдив), с цел да влезе в историята, написа " Блиц ".

Любопитен факт е, че в двата предходни финала сред Лудогорец и Ботев (Пловдив) присъединяване взе Абел Анисе. И в двата случая той беше от губещата страна. През 2014 година той бе с екипа на " канарчетата ", а три години по-късно играеше за " орлите ".
 Време е за край! Лудогорец и Ботев (Пловдив) влизат в борба за Купата на България
Време е за край! Лудогорец и Ботев (Пловдив) влизат в борба за Купата на България

Златен дубъл за " орлите " или тримуф на " канарчетата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР