Ислямисткото палестинско движение Хамас е планирало да създаде тайна база

...
Ислямисткото палестинско движение Хамас е планирало да създаде тайна база
Коментари Харесай

Хамас планирала база в Турция

Ислямисткото палестинско придвижване Хамас е възнамерявало да сътвори загадка база в Турция и терористични кафези на други места, с цел да координира офанзиви против израелски цели в прилежащи страни, в това число други членове на НАТО, разкри в. " Таймс ", базирайки се на видени от негови публицисти документи, прихванати от израелската войска.
Документ, озаглавен " Създаване на база в Турция ", е открит в дома на Хамза Абу Шанаб, шеф на щаба на Яхия Синуар, водачът на Хамас в Газа. Той разказва напъните на Израел да упражни напън в Ивицата Газа през последното десетилетие, което е предиздвикало Хамас да се пази.
Според неназования създател на проекта " няма различен избор, с изключение на да се работи с огромни старания за основаване на военни центрове, които ще бъдат база за специфични интервенции, които могат да укрепят силите на съпротивата военно, дипломатически и морално ". Така е препоръчано да се сътвори клон за сигурност в чужбина, който ще бъде в положение да прави разследващи и военни интервенции в бъдеще. Споменава се също " бойкот на израелски военноморски кораби " и " отвличания ".
Междувременно турският президент Реджеп Ердоган на среща в Анкара с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че Хамас не е терористична организация, а " организация на съпротивата, която се бори да отбрани земите на народа си ". Кириакос обаче дефинира Хамас като терористична организация и акцентира, че Израел има цялостното право на самозащита. Иначе срещата сред двамата мина градивно.
Израелската войска продължава офанзивата си в Газа от север и юг. Израелски протестиращи блокираха камиони с филантропична помощ, предопределени за палестинците. Ръководителят на " Хизбула " съобщи, че групировката ще продължи офанзивите против Тел Авив, до момента в който евреите не престават нападенията против Газа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР