Starfield вече е на пазара и започва да трупа рекорди

...
Starfield вече е на пазара и започва да трупа рекорди
Коментари Харесай

The Elder Scrolls 6 може да излезе и за PlayStation

Starfield към този момент е на пазара и стартира да натрупа върхове за Bethesda. Играта е първото заглавие на студиото с шест милиона играча при старта си. Starfield е и първото напълно лично заглавие на студиото от над 25 години и първата игра на разработчика в качеството му на компания на Microsoft. Освен това, Starfield е и първата игра на Bethesda от доста години, която не излезе за платформата на PlayStation. Всъщност, по-рано тази година разбрахме, че точно Starfield се е оказала една от основните аргументи Microsoft да придобие Zenimax, предходният притежател на Bethesda. Работата на Starfield обаче към този момент е в предишното и основателите ѝ стартират дейна работа по идната си игра: The Elder Scrolls 6. Дали и тя ще е конзолен ексклузив за Xbox? Все още дори Microsoft не знаят.

Скоро след придобиването на Zenimax от Microsoft, шефът на гейминга в Xbox Фил Спенсър беше запитан дали оттук-нататък всички игри на студиата на Zenimax ще излизат само за конзолата на Microsoft. По това време Спенсър съобщи, че това дали дадена игра ще излезе и за PlayStation или не, ще се дефинира на по отношение на съответното заглавие. И първата игра след придобиването, Deathloop на Arkane, излезе и за PlayStation. Но това не се случи с Redfall (на Arkane Austin) и със Starfield (Bethesda).

В изявление от предходната седмица на Спенсър за Bloomberg, той повтори думите си, че компанията ще взема решение поотделно за всяка една игра дали ще излезе и за PlayStation или не.

„ Относно игрите, които сътворяваме решаваме поотделно. Искаме да сме сигурни, че игрите ни са налични за доста платформи – за Xbox конзолите ни, за PC, в облака. Тези игри могат да излязат за съвсем всяко устройство, поддържащо уеб интерфейс. Гледаме Starfield и другите игри на Xbox Game Studios да стигат до милиони и милиони. Става дума за даването на избор по отношение на това играчите ни желаят да играят и градят библиотеките си от игри “, разяснява Спенсър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР