Ford обмисля варианти за Mustang с четири врати и хибрид,

...
Ford обмисля варианти за Mustang с четири врати и хибрид,
Коментари Харесай

Mustang лее зелени сълзи. Няма да се електрифицира, но пък ще става семеен

Ford обмисля разновидности за Mustang с четири порти и хибрид, само че отхвърля електрически вид на автомобила. Джим Фарли даде обещание, че „ в никакъв случай няма да създадат напълно електрически Mustang “. Очевидно изключва електрическия кросоувър Mach-E от уравнението.

Главният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли е отворен за прибавяне на нови типове каросерии в гамата на Mustang, в това число с четири порти. Стига да се улови духът на оригинала.

Преди да вкара нови каросерии, Ford възнамерява да разшири гамата на Mustang с производни на съществуващото купе, насочени към продуктивността. Освен V8 моторът, който ще остане в произвеждане, Ford обмисля хибриден Mustang, само че споделя „ не “ на електрическите автомобили.

В гамата на Ford Mustang, която сега се състои от купе, кабриолет и електрическия кросоувър Mach-E, скоро може да бъдат добавени нови разновидности на каросерията, в това число състезателен седан с четири порти. За тази опция загатна основният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли.

Глобалният триумф на Mustang с две порти, който сега е най-продаваното купе в света, стимулира Синия овал да разшири родословното дърво. В същото време обмисля и по-фокусирани върху performance-a версии на именития pony car. 

V8 осмак + ръчна = ВНЛ

По отношение на задвижванията компанията се стреми да резервира производството на V8 мотора и механичната скоростна кутия допустимо най-дълго. Освен това от Ford са отворени за хибридно бъдеще за марката Mustang. Главният изпълнителен шеф обаче изключи опцията за напълно електрически Mustang, като се изключи към този момент наличния Mach-E.

Слуховете, които се въртят към Mustang с четири порти, бяха разпалени от публична схема, оповестена още през 2022 година Тази схема е послужила като ентусиазъм за цифровия художник Шугар Чоу, който е изработил реалистични визуализации на модела. Макар че формалната визуализация подсказва, че Ford най-малко е обмислял по-дълга каросерия по време на създаването на седмото потомство Mustang, публично удостоверение не беше предоставено – до през днешния ден.

В изявление за Autocar Джим Фарли изрази своята отвореност към концепцията за Mustang с четири порти. При изискване че тя резервира характерностите и духа на оригинала. По-конкретно изпълнителният шеф на Ford съобщи:

„ Никога няма да създадем Mustang, който да не е Mustang. Например, в никакъв случай няма да има място за дребен, SUV на Ford с два реда седалки, на който да е залепена емблемата Mustang.
Но бихме ли могли да проучим други форми на каросерията на Mustang. Например с четири порти или нещо сходно? Вярвам, че бихме могли, стига тези модели да имат всички характерности и да запазят духа на оригинала. “

Ford Mustang с четири порти би могъл да влезе в конкуренция с Dodge Charger. Той ще се предлага като купе и седан както във версия с ДВГ, по този начин и във версия с електрическо задвижване. Освен това четиривратият Мустанг може да съставлява опция на купета с четири порти като BMW Серия 4 GranCoupe и Audi A5 Sportback. Или даже да се опита да завладее продажбите на обичайните спортни седани.

Предстоят спортни деривати на Mustang Coupe

Преди да вкара нов каросериен жанр в гамата на Mustang, Фарли има вяра в разширението на гамата с по-функционални деривати на купето с две порти, като черпи ентусиазъм от метода на Porsche с 911.

Въпреки това Ford се стреми да начертае собствен личен курс, възнамерявайки да предложи очебийно американски метод към performance-a, който да съперничи на известните модели на Porsche.

Главният изпълнителен шеф акцентира, че флагманът Ford Mustang GT работи като „ предплатено заплащане “ за идните спортни итерации на серията. Те са подготвени да „ смаят “ запалянковците. Фарли загатна за less is more метод за възстановяване на performance-a посредством концентриране върху понижаване на тежестта. Път, който към този момент се изследва от инженерния му екип. Забележително е, че Ford се закани с още едно „ занимателно за шофиране “ попълнение в гамата на Mustang за 2025 година

От друга страна, основният изпълнителен шеф омаловажи слуховете към евентуален Mustang Raptor.
Той съобщи: „ Някои хора считат, че можем да смесим Mustang с офроуд. Вижте какво направи Porsche с 911 Дакар и какво прави Lamborghini [Huracan Sterrato]. Но аз не съм толкоз сигурен в това. “

Няма изцяло електрически Mustang (освен Mach-E)

Mustang е последният останал в продажба muscle автомобил с V8 мотор и Фарли желае да го резервира подобен. „ Докато Бог и политиците ни разрешат “.

Ford има преимущество в това отношение спрямо по-малките автомобилни производители. Компанията употребява гамата си от електрически коли, с цел да балансира излъчванията на автомобилния парк и да резервира производството на V8 моторите.

В допълнение към обичайна настройка с V8 мотор и ръчна скоростна кутия, автомобилният производител обмисля и хибридно задвижване за Mustang.

„ Извършваме проби и в действителност имаме вяра, че частичните електрически задвижвания работят добре за водачите с високи достижения. “ Въпреки тази отвореност към електрификацията, Фарли изрично се опълчва на концепцията за напълно електрическо задвижване за Mustang. 

По-конкретно основният изпълнителен шеф съобщи.

„ Едно нещо обаче мога да обещая – в никакъв случай няма да създадем напълно електрически Mustang. Гледам други консуматори на чисто електрическа сила като Формула Е и даже компании като Rimac и просто не мисля, че това би било уместно за Mustang. Чудесно е за други Фордове. Вижте международния триумф на Transit – само че не и за Mustang. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР