Стара и неугледна постройка, която години наред загрозяваше пътя за

...
Стара и неугледна постройка, която години наред загрозяваше пътя за
Коментари Харесай

Община Видин събори неугледна постройка в близост до крепостта „Баба Вида“

Стара и неугледна сграда, която години наред загрозяваше пътя за крепостта „ Баба Вида “ във Видин бе отстранена от Общината. 

Металният павилион е бил издигнат още през 70-те години на предишния век и в предишното се е употребявал за продажба на плодове и зеленчуци. Впоследствие е реституиран, закупен от частно лице и трансфорат в питейно заведение .

Постройката не се употребява от дълги години , а още през 2017 година е Общински съвет-Видин е взел решение за отчуждаване на обекта, само че по този начин и не е реализирано договаряне със притежателя по отношение на цената. 

Започната е процедура по член 196 от Закона за устройство на територията за премахването на павилиона, склада и навеса към него като противозаконни градежи . Издадени са з аповеди за премахването им , които са обжалвани от притежателя пред Административен съд-Видин и пред Върховен административен съд /ВАС/.

Като последна инстанция съдът удостоверява заповедите като верни и законосъобразни. От 2 май стартира да тече 30-дневният период за непринудено унищожаване на павилиона от притежателя, който е спазен и през днешния ден дейностите завършиха.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР