Средната продължителност на живота в световен мащаб се е покачила

...
Средната продължителност на живота в световен мащаб се е покачила
Коментари Харесай

Кои държави водят най-здравословен начин на живот

Средната дълготрайност на живота в международен мащаб се е покачила от 52,6г. през 1960г. до 71,9 години през 2017г. Подобряването на международното дългоденствие значително е резултат от по-здравословен метод на живот и прогрес в здравната технология и лекуване. Не всички страни обаче са се възползвали еднообразно от подобренията в опазването на здравето и храните, оповестяват от foodpanda.

В някои елементи на света, живеещи до 60 години, към момента е рядко срещано. В други, живеещи над 80 години, е норма.

Резултатите за здравето постоянно отразяват по-широките стопански условия в дадена страна. Най-здравите страни в света са мощно развити с универсални здравни системи, финансирани най-вече от данъкоплатци. Междувременно най-слабо здравно развити страни в света се борят да дават съществени услуги като електричество и чиста вода в огромни количества от популацията си, да не приказваме за здравна система от всевъзможен тип.

В международен мащаб факторите като публичната политика и инфраструктурата имат доста по-голямо въздействие върху публичното здраве от държанието на самостоятелно равнище. Като цяло хората по света се стараят да развират био земеделие и да се постанова здравословен метод на хранене и живот, което да усили броят на дълголетици и крепко население.

След изследвания по специфични показатели се откри, че страните от Западна Европа са най-здравите, с най-голямата част от популацията, които водят здравословен метод на живот и хранене. Съответно най-боледуващи са хората от Африка и на юг от Сахара. Съединени американски щати заемат 34 място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР