Пролетта е към своя край, а лятото наближава.Най-топлият сезон от

...
Пролетта е към своя край, а лятото наближава.Най-топлият сезон от
Коментари Харесай

Ето как да подготвим дома за лятото в 15 стъпки

Пролетта е към своя край, а лятото наближава.

Най-топлият сезон от годината е на хоризонта, само че след последното пролетно разчистване евентуално не се чувствате подготвени и стимулирани за още едно главно нареждане и пренареждане на дома.

Независимо дали сте притежател на жилище, наемател или сте отседнали при другари или фамилията това лято, тези препоръки ще ви оказват помощ да подготвите вашето пространство за сезона за по-малко от 24 часа. С тези лесни трикове можете да освежите и реорганизирате дома си и да навлезете решително в интервала на целунатата от слънцето кожа, меките температури и живота навън.

1. Преминете към по-леки чаршафи
Няма по-лошо възприятие от това да се събудиш измежду нощ, облян в пот. За да избегнете това през летните месеци, заменете уютните чаршафи за студено време с по-дишащи разновидности. Чаршафите от лен или перкал са превъзходен избор, с цел да ви охладят в по-топлото време. Може също да желаете да промените тежката си покривка или одеяло с по-лека и прохладна.

2. Поставете летните облекла в предната част на дрешника

Времето за пуловери публично завърши, тъй че няма смисъл те да заемат скъпо място в дрешника ви. Приберете зимните си облекла в задната част, с цел да имате елементарен достъп до тениските, полите и роклите. Това освен прави приготвянето за деня по-лесно и по-бързо, само че също по този начин ви разрешава да видите всичките си благоприятни условия за обличане, тъй че да можете да комбинирате нови неща дружно или да преоткриете остарели находки.

3. Отворете прозорците
Пуснете малко пресен въздух, с цел да освободите дома си от мудната зимна сила. Особено в случай че сте били затворени през последните няколко месеца, отварянето на прозорците ще ви помогне да си осигурите пресен въздух и леки, прохладни летни чувства. Освен това отворените прозорци усъвършенстват циркулацията и качеството на въздуха в дома.

4. Избършете външните мебели и уреди

Прекарването на време навън е едно от най-големите удоволствия през лятото. И защото метеорологичната прогноза е толкоз плаваща, в никакъв случай не знаете по кое време може да настъпи един прекрасен летен ден. Ако притежавате външни мебели, извадете ги на терасата, след което ги избършете добре. След това се насочете към скарата. По този метод ще бъдете подготвени във всеки един миг да се отправите на открито за празненство във вътрешния двор или четене на книга по залез слънце.

5. Включете летни аромати
Лятото е натоварено и претъпканият график може да направи по-трудно това да се насладите на всичко, което сезонът може да предложи. Един от най-лесните способи да се преборите с това е като напълните дома си с летни аромати. Заменете съществуващите свещи, дифузери с етерични масла и освежители за въздух с аромати като кокос, прясно окосена трева, лосион за безоблачен тен, сандалово дърво, цитрусови плодове и други. Домът ви ще мирише на летен оазис, до момента в който прекарвате деня си, тъй че няма да чувствате, че пропускате плажните моменти.

6. Заменете одеялата и възглавниците с други

Обичам комфортния диван също толкоз, колкото и всеки различен, само че никой не желае да се сгуши с дебело одеяло от изкуствена кожа през лятото. Заместете всички тежки одеяла и възглавници в дома си с по-леки. Възглавниците и калъфките, направени от лен или памук, нормално са най-благоприятните благоприятни условия, само че можете да изберете и тъкани като шифон, коприна и воал.

7. Почистете прозорците и первазите
Прозорците ви евентуално ще видят доста отваряне и затваряне през лятото, което крие риск от поява на пръстови отпечатъци. Направете си услуга и почистете добре преди началото на сезона. Отделянето на време да извършите това в този момент ще ви улесни да останете в кондиция през лятото – и ще подготвите прозорците си за климатични модули, които вероятно може да потрябва да се конфигурират.

8. Сменете детайлите

Ако търсите наличен метод да освежите пространството си за лятото, тази алтернатива е за вас. Вдъхновете се от лятната атмосфера и заменете актуалните си домашни детайли с нещо по-адекватно за сезона. Това може да бъде всичко – от купа с лимони до букет от ярки цветя, миди в плетена кошница, ретро ваза от стомана и т. н. Не се опасявайте да си поиграете и да се забавлявате – това е превъзходен метод да опитате уменията си в домакински план и да се докоснете до креативната си страна.

9. Подгответе вашата охладителна система
Също по този начин е добра концепция да подготвите охладителната си система преди време за всевъзможни изненадващи горещи талази. Ако имате централно изстудяване, проверете го още веднъж и се уверете, че всичко работи вярно, с цел да избегнете нежелани изненади, написа tialoto.bg. По същия метод, в случай че охлаждате дома си с климатици, отделете време, с цел да ги почистите по съответния метод – последното нещо, което желаете, е да изчакате да извършите това, когато температурата е пареща и към този момент се потите.

10. Подредете рафта си за обувки

Кой обича да рови в дрешника, търсейки верните обувки за деня, когато към този момент закъснява? Ето за какво тази година ви съветваме да се подготвите авансово и да успехите този проблем. Изваждането на вашите летни обувки преди началото на лятото несъмнено ще улесни живота ви и ще ви спести време. Няма да се изнервяте, до момента в който се пробвате да намерите верния чифт преди да излезете, което несъмнено е хубаво нещо.

11. Почистете от прахуляк и пуснете вентилаторите
Вентилаторите са невъзпетите герои на дома през лятото, само че несъмнено би трябвало да се грижите за тях, с цел да може да ви служат правилно. Почистете ги от натрупалия се през зимата прахуляк, преди да ги употребявате постоянно. Също по този начин не забравяйте да пуснете вентилатора на тавана, в случай че имате подобен, назад на часовниковата стрелка. Това ще помогне да изтласкате хладния въздух надолу, да изтеглите непотребната влага от въздуха и да помогнете на дома ви да работи по-ефективно.

12. Реорганизирайте главните неща за хубост

Лятото е чудесна опция да актуализирате рутината си за хубост за идния сезон. В края на краищата, ние сме склонни да избираме по-леките артикули за грим, грижа за кожата и косата през това време. Реорганизирайте своите съществени неща за хубост и поставете тонирани овлажнители, спрейове за текстура, лъскави балсами за устни и вашия слънцезащитен крем на налично място. Поставянето на обичаните ви летни продукти за хубост начело и в центъра ще ви спести скъпо време за подготовка.

13. Извадете репеленти за инсекти
Ако тънкото бръмчене и хапането от комари, до момента в който се пробвате да се насладите на коктейл на открито с девойките, не е вашата концепция за положително превозване, не сте сами. Направете си услуга в този момент и извадете всички свещи с цитронела или репеленти за инсекти, които притежавате, и ги съхранявайте на леснодостъпно място. Не единствено ще сте готови за лятото, само че и ще можете да се насладите на непринудено пиво или хапка на открито, без да се стресирате.

14. Разчистете хладилника

Искате да извършите живота си допустимо най-лесен това лято и разчистването на хладилника може да ви помогне да постигнете тъкмо това. Тъй като нормално сме в придвижване по-често през това време, съществуването на проведен ледник ще ви улесни в приготвянето на храната и съответното предпазване на остатъците. Освен това ще можете да поставите пресни плодове и зеленчуци начело и в центъра, тъй че да не бъдат забравени и най-после да се изхвърлят.

15. Подгответе лятна чанта
Знаете ли по какъв начин бъдещите майки се кълнат в подготовката на болнична чанта, с цел да спестят време и да понижат напрежението? Това е ненапълно същото нещо, единствено с летни съществени неща. Вместо памперси и комбинезони, напълнете обичаната си чанта със слънцезащитен крем, дезодорант, забавна книга или списание, обичания си бански костюм, слънчеви очила, плажна забрадка, празна бутилка за вода за неведнъж пълнене и облекла за промяна (включително сутиен и долни дрехи!). Ще бъдете готови за всевъзможни летни излети и няма да се притеснявате, че сте не запомнили да опаковате нещо значимо – всичко, което би трябвало да извършите, е да вземете чантата си и да тръгнете.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР