Според лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, българите трябва да се

...
Според лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, българите трябва да се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Българите да се готвят за вдигане на данъците

Според водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, българите би трябвало да се готвят за повдигане на налозите. Това съобщи той по време на конференция Eвропейска договорка за фермерите – визията на Европейската национална партия (ЕНП) за земеделието в Европа “ в Пловдив, базирайки се на отчет на Международния валутен фонд (МВФ). По думите му той е показан на среща през вчерашния ден сред представители на фонда и на бюджетна комисия в Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

МВФ споделя, че България би трябвало да промени данъчната си система, с цел да обезпечи повече данъчни приходи в бюджета, уточни Борисов. Той добави, че рекомендацията е да се възвърне 20 % за всички браншове, да се отстрани плоският 10 процентов налог за физическите лица и да се вкара прогресивна канара на облагане. Тежко на идващия министър на финансите, министър-председател и парламент, които би трябвало да гласоподават това, което през главата ни се случи, сподели Борисов. Той добави, че правилото работиш доста – плащаш доста, нищо не правиш – получаваш помощи и дарения, е характерен за социализма. След тези рекомендации няма да можем да удържим понижени налози, тъй като в случай че не го гласуваме, няма да може да взимаме заеми, уточни водачът на ГЕРБ. 

Сред другите заключения от отчета, по думите на Борисов, са, „ че би трябвало да продължат инфраструктурните планове, инфлацията все още е добре – 3.5 %, само че Брутният вътрешен артикул едва ли ще доближи, заложеното в бюджета “. 

В конференция “Eвропейска договорка за фермерите – визията на Европейската национална партия (ЕНП) за земеделието в Европа ” вземат участие евродепутати от Европейската национална партия, ръководителят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, аграрни производители, представители на висши образователни заведения и на секторни организации. Събитието е част от поредност конференции, проведени от ЕНП в държавите-членки на Европейски Съюз.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР