Руското министерство на отбраната заяви в последния си доклад за

...
Руското министерство на отбраната заяви в последния си доклад за
Коментари Харесай

Русия обяви превземането на стратегическото село Клешчеевка

Руското министерство на защитата съобщи в последния си отчет за обстановката на фронта, че съветските сили са завладяли село Клешчеевка покрай Бахмут . В сряда сутринта Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветските офанзиви в региона не престават, само че обстановката остава под надзор . Информацията обобщава Би Би Си.

В отчета на съветското министерство на защитата се показва, че " частите на Южната група войски вследствие на дейни дейности освободиха село Клешчеевка ".

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обаче написа, че в Краматорско направление, т.е. покрай Бахмут, " от началото на деня врагът към този момент шест пъти е почнал опити за възстановяване на тактическата конюнктура ".

" Атакуване от Бахмут, в посоките на Часов Яр, Ивановское, Клешчеевка. " " Ситуацията е под надзор ", се споделя в сводката.
 Фронтът в региона на Бахмут
Източник:

Фронтът в региона на Бахмут

Клещеевка се намира покрай Бахмут; това населено място бе освободено вследствие на контранастъплението на украинските въоръжени сили през есента на 2023 година Оттогава се водят яростни борби за него.

Според картата на украинския OSINT план DeepState, обновена в сряда вечерта, Клешчеевка е под контрола на украинските въоръжени сили.

Както обясниха кореспондентите на украинската работа на Би Би Си, Клешчеевка, малко и в миналото уютно предградие на Бахмут, където преди войната публично живееха към пет хиляди души, се оказа в епицентъра на военните дейности през есента на 2022 година

Тогава съветските сили, най-вече ЧВК " Вагнер ", започнаха дейни щурмови дейности в посока на това населено място и

Клешчеевка се назовава " ключовете на Бахмут " , защото в покрайнините на това населено място има високи хълмове, които разрешават действително да се управлява освен самият Бахмут, който се намира в низината, само че и автомагистралата до Горловка , която минава през четири километра на изток.
 ISW: Руските нуклеарни учения - част от интервенция за надзор върху Запада
ISW: Руските нуклеарни учения - част от интервенция за надзор върху Запада

Това е основен детайл за хибридна война - тактичност, която разчита съперникът непринудено да предприеме дейности, които са преференциални за Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР