Франция отказва да признае официално държавата Палестина, тъй като все

...
Франция отказва да признае официално държавата Палестина, тъй като все
Коментари Харесай

Франция отказва да признае държавата Палестина

Франция отхвърля да признае публично страната Палестина, защото към момента не са изпълнени всички условия за това. Новината заяви външният министър на страната Стефан Сежурне, откакто група други европейски страни оповестиха сходен ход с вярата, че това ще помогне за постигането на мир в района, предава " Ройтерс ".

" Това не е просто алегоричен въпрос или въпрос на политическо позициониране, а дипломатически инструмент в услуга на решението на две страни, живеещи една до друга в мир и сигурност ", сподели Стефан Сежурне в изказване, добавяйки: " Франция не смята, че нужните условия са изпълнени, с цел да може сходно решение да има същинско влияние върху този развой ".

Приопомняме, че по-рано през днешния ден Норвегия, Ирландия и Испания оповестиха, че са подготвени да признаят самостоятелна палестинска страна. Израелското външно министерство заяви в сряда, че е наредило неотложно отзоваване на своите посланици в Ирландия и Норвегия в отговор на решенията на тези страни да признаят палестинска страна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР