Средните цени за имоти за продажба в центъра на Пловдив

...
Средните цени за имоти за продажба в центъра на Пловдив
Коментари Харесай

Жилищата в центъра на Пловдив скочиха до 2500 евро/ кв. м

„ Средните цени за парцели за продажба в центъра на Пловдив сега варират от 1500 до 2500 евро на квадратен метър за жилища или къщи. Наемите на жилище нормално са в границите на 400 до 1000 евро на месец, според от размера и обзавеждането на жилището. “

Това съобщи пред " Марица " брокерът Стоян Иванов във връзка настоящите стойности на парцели под тепетата.  Разликата в цените са според от точната им локация, положение и размер, твърди специалистът. Поради своето привлекателно местонахождение и близостта до централните атракции на града, парцелите в този регион нормално са по-скъпи спрямо други елементи на града, регистрира Иванов.

Относно видовете на строителството в квартала те варират от остарели реновирани здания и къщи до новоизградени многоетажни жилищни комплекси и съвременни жилища. Благодарение на своето многообразие и комбинация от архитектурни стилове центърът на Пловдив е един от най-живописните и динамични региони. Той се отличава с благосъстояние от исторически забележителности, културни събития, магазини, заведения за хранене, питейни заведения и търговски центрове.

Брокери разясняват, че ползата на купувачите с благоприятни условия е ориентиран главно към висок клас жилища в добре поддържани здания в централната част на града, както и независими къщи или етажи. Но предлагането в този етаж е мощно лимитирано. Основната причина е, че при тези парцели нормално има огромен брой собственици/наследници, а също по този начин при огромна част от постройките Общината също има благосъстоятелност.

Според брокери тези  имоти са извънредно сигурен актив - те не се въздействат от турбуленцията на пазара и в дълготраен проект цените им порастват.

Ограниченото предложение в центъра ще е причина за в допълнение повишение на цените през идващите месеци, считат специалисти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР