Върховната рада на Украйна създаде временна анкетна комисия, която ще

...
Върховната рада на Украйна създаде временна анкетна комисия, която ще
Коментари Харесай

Украинската Рада разследва строежа на укрепления и закупуването на дронове

Върховната рада на Украйна сътвори краткотрайна анкетна комисия, която ще изследва строителството на укрепления на фронта и закупуването на безпилотни самолети за въоръжените сили , заяви депутатът Ярослав Железняк в своя телеграм канал, представен от Би Би Си.

Според него депутатите имат намерение да проверяват " разполагането на укрепления, инженерни загради на линията на прикосновение " и " целевото потребление " на средствата, отпуснати за това.

След настъплението на съветската войска в Харковска област някои украински бойци обявиха, в това число в изявленията с репортери на Би Би Си, че, вследствие на което Русия съумя бързо да превземе няколко села. Един от офицерите от украинските въоръжени сили назова това " или незаконна немарливост, или корупция ".

В отговор украинските управляващи означиха, че регионите наоколо до съветската граница са всъщност сива зона и са непрекъснато обстрелвани от двете страни , тъй че е невероятно да се изградят каквито и да е огромни бариери там. Ръководителят на регионалната администрация на Харков Олег Синегубов сподели пред кореспонденти, че украинските управляващи са построили надеждни бариери на известно разстояние от украинската граница и съветските войски не са ги достигнали .

Комисията, основана от депутатите от Радата, също има намерение да изследва " потребностите на бранша на защитата и сигурността от безпилотни летателни апарати ", както и да изследва практиката за разпространяване и доставка на дронове за въоръжените сили на Украйна.
 Украйна управлява към 60% от Волчанск, Русия е превзела село Билохоривка
Украйна управлява към 60% от Волчанск, Русия е превзела село Билохоривка

Ако Москва превземе Вовчанск, това ще бъде най-значимата подеба за Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР