Според данни на Върховният комисариат на ООН за бежанците 100

...
Според данни на Върховният комисариат на ООН за бежанците 100
Коментари Харесай

ООН: 100 милиона вече са бежанците по света

Според данни на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците 100 милиона души по света са били принудени да избягат от домовете си, което е най-високият регистриран брой на разселени лица от Втората международна война насам, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Разселването на цивилни жители от Украйна е най-голямата и най-бързо растящата бежанска рецесия от основаването на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците през 1951 година, се споделя в отчета на организацията, за световните трендове, който бе оповестен през днешния ден.

Руското навлизане в Украйна е измежду многочислените изключителни обстановки, случили се едновременно, наред с тази в Афганистан, довели до прекосяването на " трагичната граница " от 100 милиона души, съобщи основаният в Женева ВКБООН.

През последното десетилетие броят на бежанците се покачвал всяка година, предизвести висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди и добави, че " ужасната наклонност " ще продължи, в случай че интернационалната общественост не предприеме дейности за разрешаване на споровете и не откри трайни решения.

Докладът преглежда развиването през 2021 година, само че включва и настоящия брой на бежанците, с цел да подчертае опустошителните последствия от войната в Украйна. ВКБООН е открил, че 89,3 милиона души са били разселени заради война, принуждение, гонене и нарушавания на човешките права към края на 2021 година - с 8 процентни пункта повече от година по-рано.

Броят на тези лица продължава да се усилва през годините, като в края на предходната година броят на хората, напуснали домовете си, се е нараснал повече от два пъти в спрямо записания 10 години по-рано.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР