Според Библията ябълката е символ на познанието (,което изкушило любопитната

...
Според Библията ябълката е символ на познанието (,което изкушило любопитната
Коментари Харесай

Ябълков оцет за здраве и красота

Според Библията ябълката е знак на познанието (,което изкушило любопитната Ева), съгласно омировата „ Илиада ” това е плодът на хубостта (трофей, за който се счепкали богините Афродита, Атина и Хера), а за актуалните диетолози – еликсирът на положителното здраве. Действително единствено една ябълка на ден може да ни защищити от доста заболявания, а в процеса на ферментация потребното деяние на този плод се ускорява неколкократно. Става дума за ябълковият оцет – считан за най-здравословният измежду себеподобните си. Неговите приложения са освен в кулинарията, само че и в националната медицина и грижите за хубостта. Но да разберем, на какво се дължи тази негова възходяща известност и популярност

Ябълчна киселина от една страна унищожава патогените бактерии и гъбички, а от друга подтиква развиването на здравословната чревна флора. Затова постоянната приложимост на ябълков оцет покачва съпротивителните сили на организма против инфекциозни болести.

Калий – ябълковият оцет е богат източник на този скъп микроелемент, който обезврежда резултатите от несъразмерната консумация на сол – повишение на артериално налягане, появяването на оттоци, нарушавания в паметта и хронична отмалялост, защото е антагонист на натрия. Затова, в случай че в менюто ви доминират саламите, полуфабрикатите и готовите храни (в които се влага прекалено количество сол), приемането на 1-2 супени лъжици същински ябълков оцет със салатата или разтворени в чаша вода, могат да възстановят здравословният калиево-натриев баланс в организма ви.

Микроелементът бор е изключително значим за здравето на костите. Той предотвратява загубата на костна маса, защото подкрепя усвояването на калция и магнезия, които също можете да си набавите от ябълковия оцет. Благодарение на тези три значими минерала, ябълковият оцет е надеждна профилактика против остеропорозата. Високото наличие на желязо в елементарно усвоима форма пък защищава от появяването на анемия.

Ябълките и оцетът, подготвен от тях са богати на храносмилателни ензими. Това са белтъци, които вземат участие в разграждането и усвояването на признатата храна, а при дефицита им се появяват колики, отичане на корема и газове. Допълнително ябълковият оцет подтиква производството на стомашен сок и по този метод целия храносмилателен развой.

е разтворима влакнина, която всмуква и изхвърля токсините и тежките метали от организма, а най-богатият му източник са ябълките. Доказано е, че менюто, богато на пектин защищава от сърдечно-съдови болести, намалява неприятния холестерол и основава чувство за задоволеност (абсорбира вода и набъбва в стомаха), като в същото време попречва усвояването на мазнините.
Продължава: Ябълков оцет за здраве и хубост - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР