Спиртните напитки намаляват ефективността на един от гените,които контролират съня.

...
Спиртните напитки намаляват ефективността на един от гените,които контролират съня.
Коментари Харесай

4 питиета наведнъж променят гените на съня


Спиртните питиета понижават успеваемостта на един от гените,

които управляват съня. До този извод стигат учени от университета в Мисури-Колумбия след извършени лабораторни проучвания за действието на високите равнища на алкохол върху съня.

Дори единствено една нощ на запой

може да затрудни съня до края на живота ни, акцентират откривателите. Те са пресметнали, че четири напитки едновременно са задоволителни да повредят въпросния ген. Този резултат е неочаква даже за самия теоретичен екип.

Един от всеки шест възрастни в Съединени американски щати използва алкохол най-малко четири пъти месечно

съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Новото проучване освен демонстрира по какъв начин използването на спиртни питиета може да докара до нарушаване на съня, само че и разстройствата на съня могат да доведат до алкохолизъм.

„ Безсънието е

сериозен проблем за подвластните от алкохола “, споделя водещият създател на проучването проф. доктор Махеш Такар.

Неврологът изяснява, че хората, прекаляващите с питиетата, още на втория ден след алкалкохолната сесия, стартират да страдат от

бодърствуване. И

това

ги кара да употребяват спиртни питиета още повече, което основава рисков "порочен кръг ".

Склонността към алкохолизъм е модел на консумация на спиртни питиета, който води до постигане на концентрацията от 0,08 грама или повече в кръвта. Тази централизация при дамите се получава приблизително след четвъртата чаша, а при мъжете – след петата.

Свързани публикации.. Алкохолът подготвя към рак 0 Правилната консумация на алкохол 7 Нарушенията на съня трансформират протеиновия състав на кръвта 0

Добре известни са краткосрочните опасности, когато става дума за несъразмерна приложимост на алкохол. Такива са проблемите със зрението, намалената съгласуваност, загубата наизуст и нарушаването на преценката.

Няколко скорошни изследвания удостоверяват

и дълготрайните последствия от тежкото пиянство.

Изследване, извършено от университета Loyola Marymount в Лос Анджелис, е открило, че тийнейджърките, които използват постоянно спиртни питиета, имат по-ниска костна маса и не могат да доближат оптималната костна компактност спрямо техните връстници.

Друго американско изследване заключава, че несъразмерното пиянство при младежите може да повлияе на развиването на мозъка и да докара до слаба памет в зрелост.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР