Пълноценният сън е важен, не самоза да изглеждаме по-млади и

...
Пълноценният сън е важен, не самоза да изглеждаме по-млади и
Коментари Харесай

Навиците, които да избягваме преди сън


Пълноценният сън е значим, освен

с цел да изглеждаме по-млади и красиви, а и по ред здравословни аргументи .

Независимо дали става въпрос за мъчно заспиване, будуване постоянно през нощта или ранно пробуждане, всичко това може да докара до забавено мислене, нервност, мудност и безсилие. И още по-лошо -

дълготрайните последствия от незадоволителния сън и разстройствата на съня са свързани с необятен набор от вреди за здравето, в това число нараснал риск от хипертония, диабет, затлъстяване, меланхолия, инфаркт и инсулт.

Ето кои привички би трябвало да заобикаляме, с цел да подобрим съня си:

Без консумация на кофеин 10 часа преди лягане
Добре е да спрем потреблението на кофеинови питиета 10 часа преди лягане. Това нормално е времето, належащо на тялото да почисти кофеина от кръвообращението и да отстрани стимулиращите му резултати.

Никаква храна и алкохол 3 часа преди лягане
Трябва да сме завършили с храненето и използването на огромно количество алкохол най-малко три часа преди лягане. Това оказва помощ да избегнем киселините (стомашен рефлукс) и спирането на съня сън. Алкохолът ни прави сънливи, само че това нарушава естествения цикъл на съня и прекъсва скъпия бездънен сън . Освен това, организмът няма време да преработи толкоз бързо поетата храна, преди да заспим.

Не се работи 2 часа преди лягане
Прекратяват се всички действия, свързани с работата. Не би трябвало да водим служебни диалози, да проверявате мейли, да четем отчети и така нататък минимум два часа преди лягане. Особено значимо е и да спрем да мислим за дилемите, които би трябвало да свършим в офиса на идващия ден. Всичко това не разрешава на мозъка да се "разтовари " от цялата информация, призната денем.

Свързани публикации.. За добър сън - душ преди лягане 0 Съвети за добър и пълностоен сън от аюрведа 0 Как да релаксираме с техниката на Джейкъбсън? 0

Без телевизия и интернет 1 час преди лягане
Всичката техника в дома би трябвало да се изключи най-малко час преди лягане. Светлините и излъчванията от екрана затруднява заспиването . По-добре да прекараме това време, четейки книга, разговаряйки със фамилията, медитирайки или извършвайки друго потребно за нас деяние.

Отлагането на алармата
Последното прелъщение, което би трябвало да заобикаляме, идва на сутринта. Ако се събудим от звука на алармата, не е целесъобразно да натискаме бутона "Snooze ". Освен че е по-вероятно да закъснеем, ще би трябвало да бързаме повече за работа. А повторното заспиване за няколко минути, откакто към този момент сме се събудили, ще ни направи още по-изморени.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР