Спецпрокуратурата разкри подробности за акцията в НОИ-Силистра. Установена е организирана

...
Спецпрокуратурата разкри подробности за акцията в НОИ-Силистра. Установена е организирана
Коментари Харесай

Заместник-кметове и общински съветници облажвали от схемата в НОИ-Силистра

Спецпрокуратурата разкри детайлности за акцията в НОИ-Силистра. Установена е проведена незаконна група за длъжностно заграбване, стана ясно от брифинга на спецпрокуратурата, ГДБОП и ГДНП.

От всички прослойки са облажилите се от схемата. Има заместник-кметове, както и общински съветници. Кодът " С.М.Ч. Пенчев " давал напътствие да не се ревизират лицата, на които би трябвало да се провиснал пенсии.

Работата е извънредно интензивна, съгласно проверяващите. Групата осигурявала пенсии на жители с подправен трудов стаж. В схемата взел участие шефът на НОИ-Силистра и други длъжностни лица, виновни за отпущането на пенсии.

14 адреса са претърсени. Иззети са банкови карти, пенсионни решения и други документи. Директорът на НОИ-Силиста диктувал на шефката на отдела за пенсии имената на лицата. Записвала код " С.М.Ч. Пенчев " - " Силно мой човек Пенчев ".

Множество лица получили пенсии, без да им се поставят. Членовете на групата получавали средства от пенсиите на хората. Разполагали с дебитните им карти и с тях дърпали неполагаемите пенсии.

Прокурор Димитров изясни, че шестима души все още са привлечени към наказателна отговорност. Ще се реши дали за всички ще свинска непрекъснат арест. Разпитани са и очевидци. Около 20 души получили пенсии по схемата " Силно мой човек Пенчев ".

По думите на Димитров са отпускани пенсии на сякаш миньори, без да имат право. Част от тях нямали стаж даже за пенсия, стана ясно от думите му. Все още не е явен точният размер на вредите.

Стана ясно още по друга тематика, че страната ни е изпратила до испанската страна настояването за екстрадиция на семейство Арабаджиеви. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР