Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Специално издание на Citroen Berlingo с бодикит 2CV Fourgonnette - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Citroen прави забавни неща още веднъж и още веднъж, като след концептуалния автомобил Oli (all-E) идва идващият оптически извънреден специфичен модел под формата на модела Belingo, който е претърпял цялостна смяна посредством бодикит и е стеснен единствено до 200 бройки. Berlingo се трансформира в забавна " кутийка " и получава класическото " 2CV Fourgonnette ".

Проектът е вероятен с помощта на италианския производител на каросерии Caselani в съдействие с дизайнерския екип на Citroen, които са създали бодикит за Berlingo в символ на респект към емблематичния автентичен модел. Резултатът - ретро извън, модерност от вътрешната страна и технология на задвижване във всички вероятни разновидности на серийнотоа Berlingo, в това число изцяло електрически.

В модела мъчно се разпознава Berlingo след конверсията – налице са цялостна проверка на предницата с V-образен похлупак и модификации на радиаторната решетка, бронята и калниците. Фаровете, които имат ретро тип, " закръглят " визията, този път интегрирани в предната част, а не изцяло изместени, както при историческия модел. Страните, задните порти и покривът са направени от от фибростъкло, в оригинала външният тип е осъществен с вълнообразна ламарина, във версия 2023 тези елементи нямат нищо общо с структурата на автомобила, а по-скоро лежат върху ламарината като " втора кожа " на Berlingo.



Задните светлини също са ревизирани и имат объл тип, а отвесните прозорци на задните порти също са закръглени в горната и долната част, основани на истинския 2CV. И в случай че не харесвате модерните джанти, можете да употребявате и истинските с капачки. Предлагат се общо 10 исторически цвята на Citroen от 60-те и 70-те години на предишния век, само че при предпочитание Berlingo 2CV Fourgonnette може да бъде оцветен и в самостоятелен фирмен цвят.

Вариантът е стеснен до 200 броя, символизирани от неповторима табела с номерация, която е инсталирана в интериора. Ако желаете класическата визия, имате две благоприятни условия - да преоборудвате към този момент притежавания от вас Berlingo (разходи: от 16 800 евро + ДДС) или да поръчате нов Berlingo в пакет, включващ преустрояване (от 39 000 евро + Данък добавена стойност, почти 4000 евро по-евтино от последващото преобразуване).

Вариантите са Fourgonnette Panel Van за търговци, Fourgonnette Crew-Cab Van, който е оборудван с прозорци откъм гърба и може да транспортира до петима души, и Fourgonnette Passenger Van, транспортно средство за свободното време с всеки разполагаем мотор. Преобразуването се прави в Северна Италия, в работилниците на Caselani в Ломбардия, на ръка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР