Специализираното полицейско подразделение в Мемфис, част от което са били

...
Специализираното полицейско подразделение в Мемфис, част от което са били
Коментари Харесай

Разформироваха поделението на полицаите, пребили до смърт мъж в Мемфис

Специализираното полицейско поделение в Мемфис, част от което са били петимата служители на реда, упрекнати, че са пребили до гибел Тайър Никълс, беше необуздано на фона на митинги в цялата страна нощес, съобщи Ройтерс.

Полицейското ръководство заяви в свое изказване, че за непрекъснато приключва работата на профилираното поделение, откакто началникът на полицията разговарял с членове на фамилията на Никълс, водачи на общността и полицейски чиновници. Говорител на полицията удостовери, че и петимата служители на реда са били част от подразделението. Срещу тях бяха повдигнати обвинявания в ликвидиране, нахлуване и похищение, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В четири видеоклипа, оповестени в петък, се вижда по какъв начин служителите на реда нанасят побой на Никълс, макар че той наподобява не съставлява опасност.

Семейството на Никълс и публични представители показаха отвращение и тъга, само че приканиха митингите да останат мирни.

Специализираното полицейско поделение е било основано през октомври 2021 година, с цел да се концентрира върху горещите точки на престъпността в Мемфис. Критиците споделят, че сходни профилирани подразделения могат да бъдат прекомерно склонни към използването на принуждение, показва Ройтерс. Смъртта на Никълс е следващият случай, в който полицията употребява несъразмерна мощ против негър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР