Специализираните медицински служби получават данни за името, възрастта, кръвната група

...
Специализираните медицински служби получават данни за името, възрастта, кръвната група
Коментари Харесай

Android смартфоните вече имат възможност да изпращат медицинските данни при извикване на Бърза помощ

Специализираните медицински служби получават данни за името, възрастта, кръвната група и контактите за незабавни случаи на обещано лице посредством функционалността RapidSOS.

Миналата година Гугъл разшири опциите за лична сигурност в Android, като включи евентуално животоспасяваща функционалност, която може да трансферира значими медицински данни (възраст, тегло, кръвна група, алергии и др.) от системата Personal Safety към платформата RapidSOS, до момента в който потребителят се обажда на службите за незабавна помощ.

Над 15 000 служби за незабавна помощ и респонденти са свързани с RapidSOS, която от 2020 година поддържа прехвърлянето на данни от медицинския идентификатор на iPhone.

„ Тази информация е разполагаем за потребление преди потегляне и преди идването на колите за спешна помощ “, отбелязва шефът на Бърза помощ на град Балтимор 911 Тенеа Редик. „ Това икономисва доста време, тъй като авансово знаем на какво реагираме и какво би трябвало да се направи “.

От 2018 година устройствата с Android и iPhone към този момент можеха да изпращат данни за местоположението си благодарение на RapidSOS. Само по-новите смарт телефони с приложението Personal Safety (включително най-новите Гугъл Pixel, Nothing Phone 1 и други) обаче могат да изпращат тези данни от ваше име (и също по този начин да ги демонстрират на изводи екран).

В настройките в раздел „ Безопасност и незабавни случаи “ можете да активирате незабавното повикване, като паралелно с това активирате приложението Personal Safety, както и да добавите по-подробна информация, да вземем за пример дали сте донор на органи, и да посочите контакти за незабавни случаи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР