Специалисти по палеогенетика успяха да разшифроват генетичния код на народа,

...
Специалисти по палеогенетика успяха да разшифроват генетичния код на народа,
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на народа, обитавал мистериозния Великденски остров

Специалисти по палеогенетика съумяха да разшифроват генетичния код на народа, населявал в предишното именития Великденски остров. Учените са открили, че локалните туземци са били родственици на полинезийците. Освен това, до идването на европейците на острова,  този народ в никакъв случай не е контактувал с други хора. По-рано се предполагаше, че островитяните са имали някакви контакти с индианците от Южна Америка, само че в този момент се оказва, че в това няма нищо правилно.

Великденският остров е считан за едно от най-мистериозните места на нашата планета. Преди 2000 години той е бил населяван от неповторима и странна цивилизация. Тези хора са оставили след себе си голям брой удивителни следи, измежду които световноизвестните моаи - монолитни човешки фигури, издялани от камък, които съгласно актуалните учени изобразяват обожествените предшественици на полинезийците.

За страдание, всички представители на дивия народ са умряли още преди появяването на колонизаторите. Остатъците от античната цивилизация били дефинитивно унищожени в средата на XIX век след окупацията на острова от робовладелците. Писмеността на туземците е обхваната в тайнственост и до ден сегашен не може да бъде разгадана от учените.

Източник:esoreiter.ru

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР