Социалното напрежение в Русия расте на фона на нови значителни

...
Социалното напрежение в Русия расте на фона на нови значителни
Коментари Харесай

ISW: Напрежението в Русия расте заради лоши новини от фронта

Социалното напрежение в Русия пораства на фона на нови обилни провали на бойното поле в Украйна, оповестява в днешния си разбор на обстановката американският Институт за проучване на войната (ISW).

В същото време намаляването на запасите от високоточни ракети ще прави все по-трудно за съветското командване да продължава обстрела на украинската гражданска инфраструктура - жилища, електро- и водоснабдяване, превоз - показва институтът.

Той отбелязва вълна от отвращение, заляла страниците на съветските военни репортери и блогъри, провокирана от " големите загуби " на съветската морска пехота край село Павловка в Донецка област. Дни по-рано бойци от 155 бригада на морската пехота на съветския Тихоокеански флот са писали на губернатора на Приморския край Олег Кожемяко, че частта им е изгубила 300 души, убити, ранени и безследно изчезнали, и половината от техниката си - единствено за четири дни.

Според разбора неуспехът е бил от подобен мащаб, че министерството на отбраната е било насила категорично да отхвърли изказванията за него за разлика от предходни случаи, когато ги е отминавало с безмълвие. В публично изказване министерството сподели, че упоменатата бригада води сполучливи настъпателни дейности и е изгубила едвам 1% от състава си, ранени са били 7% от бойците ѝ, огромна част от които към този момент са се върнали в строя.

Министерството е било насила да дава отговор и за унищожаването на съветски батальон от мобилизирани бойци край село Макеевка, близо да градчето Сватово. От 500 души в това поделение са оживели 30-40, написа в разбора си институтът. В този регион от седмици се водят интензивни боеве. Украинските сили се пробват да завладяват Сватово, което би им отворило пътя да си върнат контрола върху цялата северна част на Луганска област. Сега тя е под съветски надзор.

ISW също по този начин отбелязва, че разискването на многочислените провали на руското военно командване е излязло оттатък осведомителното пространство на „ военните репортери “ и от ден на ден „ оцветява обществената динамичност “. Като образци ISW цитира „ многочислени случаи “, когато след началото на мобилизацията съпруги и майки на съветски военни се пробват да получат реакция от локалните управляващи или се обръщат към известни съветски „ военкори “ (военни репортери - б.р.), в това число заради незадоволителното обезпечаване на информация за техните близки и ситуацията на фронта.

„ Неспособността на съветското министерство на защитата да се оправи вярно с тези систематични проблеми и техните първопричини евентуално ще изостря това обществено напрежение по време на войната “, споделят анализаторите на института.

Руската войска доста е изчерпала своя боеприпас от прецизни оръжейни системи и е претърпяла обилни загуби в авиацията - което евентуално ще затрудни Русия да поддържа настоящия ритъм на акцията от удари против сериозната инфраструктура на Украйна, съгласно ISW.

Неговите специалисти се базират на изказване на украинската страна, че Украйна е в положение да възвърне доставките на електрическа енергия до естествени равнища в границите на няколко седмици, в случай че скоростта на съветските удари по инфраструктурата се забави внезапно.

В същото време главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви на 3 ноември, че украинските войски са унищожили 278 съветски самолета (докато Съюз на съветските социалистически републики е изгубил 119 самолета през 10-те години на войната в Афганистан).

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви на 7 ноември, че е малко евентуално съветските сили да компенсират тези авиационни загуби през идващите няколко месеца, защото е евентуално те доста да надвишават способността на Русия да създава нови самолети.

В допълнение, представителят на Главното разследващо управление на украинското министерство на защитата Вадим Скибицки сподели пред английското списание " Икономист "  на 7 ноември, че Русия е употребила повече от 80% от модерните си ракети и че са им останали само 120 останали ракети " Искандер ".

Според медийни съобщения Русия се е обърнала към Иран за доставка на балистични ракети " Фатех-110 " и " Золфагар ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР