София. Проф. Плочев каза, че НЗОК има 160 млн. лв.

...
София. Проф. Плочев каза, че НЗОК има 160 млн. лв.
Коментари Харесай

Народният представител от ПГ на БСП за България проф. Румен Гечев към управляващите: Излъгахте за дълговете на НЗОК към чужди каси, за такива лъжи се искат оставки

София. Проф. Плочев сподели, че НЗОК има 160 млн. лева отговорности към непознати здравни каси. Здравният министър излезе и пред цяла България разгласи, че няма такива. За такива неистини ще ви желаеме оставката в пленарна зала. По-добре си я подайте още в този момент. С тези думи се обърна националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев към зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева по време на разискването на бюджета на НЗОК на взаимно съвещание на икономическа комисия и комисията за битка със сивата стопанска система, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ Вие излъгахте българския народ - по какъв начин желаете да ви има вяра някой? “, попита той. Гечев напомни, че поради думите си проф. Плочев е бил уволнен, а поради неплатените задължения доста българи са изгубили живота си.
Проф. Гечев съобщи, че има 500 млн. лева задължения на държавните и общински лечебни заведения. Той попита по какъв начин ще се покрият те. По думите му даже и да бъдат покрити, при същия модел, лечебните заведения ще генерират нови задължения. Социалистът разяснява, че всички регистрират, че се наливат повече пари в опазването на здравето, а качеството понижава - пораства броят на закритите лечебни заведения, на закритите отделения, порастват и проблемите на българското население, което пътува десетки километри, с цел да отиде на доктор. „ Вие желаете да налеете идната година още половин милиард в този модел, в една агонизираща здравна система, а някои шефове на лечебни заведения заявяват голям брой жилища и стотици хиляди депозити, най-нагло. Каква ни е гаранцията, че няма да им дадете по още 10 жилището “, обърна се той към ръководещите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР