София. Нашият народ е достоен за уважение. Това каза лидерът

...
София. Нашият народ е достоен за уважение. Това каза лидерът
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова на срещата с еврокомисарите: Нашият народ е достоен за уважение

София. Нашият народ е заслужен за почитание. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата сред ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, Колегиума на европейските комисари, членовете на Председателския съвет на 44-ото Народното събрание и ръководителите на парламентарни комисии, която се организира в българския парламент, оповестиха от пресцентъра на Нацоналния съвет на Българска социалистическа партия.
" Добре пристигнали в България, Благодаря Ви за уважението, което показахте през вчерашния ден към българския народ. Нашият народ е заслужен за почитание.
Председателството на Съвета на Европейски Съюз е приоритет на всички политически сили в България. Ние постигнахме единодушие, че по тематиките и намирането на правилните решения няма да търсим тясно партиен интерес, а ще слагаме преди всичко ползите на България и общите ползи на Европейски Съюз. Споделяме изцяло целите, които България и тройката, от която сме част, дефинира за председателството. Нещо повече, участвахме при тяхното разискване и установяване. Макар и да сме в съпротива, наш представител е ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове и доста интензивно с сътрудниците от всички парламентарни групи работехме, с цел да стигнем до тук. Напълно осъзнаваме провокациите, които стоят пред всички нас и пред България като европредседател, и пред целия Европейски Съюз по съществени въпроси за бъдещето на общия ни дом – обща защита, миграция, последствията от BREXIT ", сподели Нинова.
" За нас, българските социалисти, има две извънредно значими тематики – кохезионна политика и действителното използване на обществения дирек. Това е наша политика и тематика, доста от дълго време, сложена дружно с сътрудниците от ПЕС. За нас е извънредно значим общественият стълб- като един от методите за превъзмогването на неравенствата, на решаването на проблемите на безработицата, на бедността и на младежите.
Оставаме отворени за присъединяване във всички полемики в идващите 6 месеца. Нашето парламентарно държание е насочено към национално единодушие по председателството, само че всички тематики, които касаят вътрешната политика, и за нас съставляват открити въпроси пред българския народ, ще продължим да решаваме с демократичните правила и права на една опозиционна партия. Пожелавам на всички едно сполучливо председателство с доста правилни и положителни решения за общото бъдеще на Европейски Съюз и за България ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Преди началото на събитието ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна еврокомисаря Корина Крецу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР